Desteklenen Projeler
-
2013 - 2018 Gıda Kaynaklı Enterokok Suşlarının Multiplex PCR ile Tür Düzeyinde Doğrulanması Virulens ve Vankomisin Dirençlilik Genlerinin Araştırılması
-
2012 - 2016 Geleneksel Tekniklerle Üretilen Yoğurtlardan ve Doğadaki Bitkisel Örneklerden Potansiyel Yoğurt Kültürü Mikroorganizmalarının İzolasyonu, İdentifikasyonu, Karakterizasyonu ve Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi
-
2014 - 2015 Salmonella spesifik bakteriyofajların çevresel kaynaklardan izolasyonu ve litik etkinliklerinin belirlenmesi
-
2009 - 2014 Marmara Bölgesinde Çeşitli Gıdalardan Listeria monocytogenes in izolasyonu Hasta ve Gıda Kökenli İzolatların Filogenetik Olarak Karşılaştırılması Genetik Veritabanının Oluşturulması
-
2010 - 2012 Hayvansal Kaynaklı Gıdalarda Enterokokların Varlıgı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SOYUTEMİZ G. E., ÇIBIK R., ÇETİNKAYA F. (Yürütücü), ELAL MUŞ T.
-
2004 - 2006 Et ve Fermente Et Ürünlerinden İzole Edilen Lactobacillus sakei ve Lactobacillus curvatus Suşlarının Moleküler ve Biyokimyasal İdentifikasyonu ve Bazı Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2003 - 2004 Konakçının genom yapısının kolonizasyona etkisi Fransa Tarım Bakanlığı
-
2002 - 2002 Lactococcus lactis in Hücre Duvarına Kovalent ve Non Kovalent Bağlı Bulunan Proteinlerin Tanımlaması