-
2024 - Devam Ediyor Yenilebilir Mikroalg ve Mikroalg Türevlerinin Kombu Çayı Üretiminde Kullanım Olanağının Araştırılması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
YILDIZ E. (Yürütücü), KAHRAMAN M., ÖZCAN SİNİR G., GÜRBÜZ O., ÖZGÖREN A. S.
-
2018 - Devam Ediyor Solucan Gübresi (Vermikompost) Üretiminde Sürdürülebilir Kompost Yönetiminin Araştırılması, Besin Gruplarını İçeren Veri Bankasının Oluşturulması Ve Solucan Besleme Yazılımın Geliştirilmesi
-
2025 - 2026 Gemlik Zeytin Çeşidinin Farklı Metotlarla İşlenmesiyle Elde Edilen Zeytinyağı Çeşitlerinin Biyoaktivitelerinin İncelenmesi
-
2025 - 2026 Muşmula Sirkesinin Uçucu Bileşen Fenolik Bileşen ve Organik Asit Profilinin Belirlenmesi
-
2022 - 2026 Establishment of Centre of Vocational Excellence (CoVE) for Dairy Sector
Erasmus Projesi , Erasmus Projesi, Avrupa Düzeyi
Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Üstün G. E., Yıldız E., Düven G.
-
2024 - 2025 Gıda Maddelerindeki Ağır Metal İyonlarının Lipotropik Özelliklerinin ve Obezite Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
GÜRBÜZ O. (Yürütücü), AYDIN GÜÇLÜ Ö., FİLİZ C.
-
2022 - 2025 Switching Mediterranean consumers to Mediterranean sustainable healthy dietary patterns
UFUK 2020 Projesi , FET, Yeni ve Gelişen Teknolojiler Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), Özyazıcıoğlu N., Üstün G. E., Gürbüz O., Yıldız E., Erdoğan Demir Ç., et al.
-
2022 - 2023 İçme sütü ve kefirde kanserle ilişkili miRNA'ların anlatım seviyelerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
PİRİM D. (Yürütücü), GÖZÜDOK İ. N., GÜRBÜZ O., ÇOBANOĞLU Ö., YAMAN M., GÜLDAŞ M., et al.
-
2021 - 2023 Network TCM alternatives for antibiotics worldwide: Global Initiative for Traditional Solutions to Antimicrobial Resistance (GIFTS-AMR)
-
2020 - 2022 Sezgisel Tercih İlişkileriyle Migros Bünyesinde Mavi ve Beyaz Yaka Çalışanların Performans Değerlendirmesi Üzerine Yazılım Geliştirilmesi
-
2019 - 2021 Kombu Çayı Kültürünün Fermente Sebze Suyu Üretiminde Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2019 - 2021 Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefir
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Güldaş M. (Yürütücü), Şahan Y., Özmen Toğay S., Değirmencioğlu N., Gürbüz O., Yıldız E.
-
2011 - 2021 Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Çopur Ö. U. (Yürütücü), Gürbüz O., Özcan T., Tamer C. E., Akpınar Bayizit A., İncedayı B.
-
2016 - 2020 Mapping Skills needs and supply in the dairy sector
Erasmus Projesi , Erasmus+ KA2 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği Projesi, Avrupa Düzeyi
Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Yıldız E., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Ziyanok Demirtaş S., et al.
-
2016 - 2018 Arıcılıkta üretimi artırmak amacı ile akıllı kovan, konvansiyonel, ekolojik-organik üretim yöntemlerinin ve yeni ürünlerin geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
-
2013 - 2017 Polietilen Glikol Polimerlerinin Karakterizasyonu, Mikrobiyolojik ve Dermatolojik Etkilerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARA A., GONCAGÜL G., GÜRBÜZ O. (Yürütücü), SARICAOĞLU H.
-
2013 - 2016 Orhangazi Bölgesinde Tarımsal Soğutma Maliyetlerinin Düşürülmesi Amacıyla Resorbsiyonlu Soğutma Teknolojisinin Kullanımının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Pastakkaya B. (Yürütücü), Ünlü K., Gürbüz O., Yaslıoğlu E., Gürbüz İ. B., Kılıç İ., et al.
-
2013 - 2016 Ülkemizde Yetiştiriciliği Yapılan Hindiba Cichorium Spp Türlerinin Fenolik Bileşiklerinin Antioksidan Kapasitelerinin ve Antioksidan Bileşenlerin Biyoalınabilirliliğinin Araştırılması
-
2013 - 2015 POLİETİLEN GLİKOL POLİMERLERİNİN KARAKTERİZASYONU,MİKROBİYOLOJİK ve DERMATOLOJİK ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
-
2014 - 2014 Yaban Mersini Vaccinum spp Meyvesi ve Yapraklarının Fenolik Bileşikler ve Antioksidan Özellikleri Açısından Bitki Çayı Üretiminde Kullanılabilme Olanağının Araştırılması
-
2006 - 2007 Açıkta ve Vakum Altında Pişirmenin Şeftali Marmelatının Bazı Kalite Kriterleri Üzerine Etkileri
-
2003 - 2007 Ekmek üretimi sırasında laktik starter uygulamasının proteinlerin elektroforetik özellikleri üzerine etkisi
-
2005 - 2005 Comparison of Volatile Aroma Compounds in Merlot and Cabernet Wines Using GC O and GC MS
-
2005 - 2005 Comparison of Volatile Profiles of Muscadine Wines Produced Using Pre Treatment with Pectinase and Traditional Methods
-
2002 - 2005 Bazı Baharat ve Tıbbi Bitkilerin Mikotoksijenik İnhibitör Etkilerinin Araştırılması
-
2025 PORTABLE MİCROBİAL AİR MONİTORİNG EQUİPMENT
-
2025 A METHOD FOR DRYING KOMBUCHA MOTHER (SCOBY)
-
2024 TAŞINABİLİR BİR MİKROBİYAL HAVA İZLEME EKİPMANI
-
2024 KOMBU ÇAYI ANASININ (SCOBY) KURUTULMASI İÇİN BİR YÖNTEM
-
2023 A METHOD OF PRODUCING KOMBUCHA WITH A HIGH CONTENT OF BIOACTIVE COMPOUNDS USING MICROALGAE DERIVATIVES
-
2023 MİKROALG TÜREVLERİNİN KULLANIMI İLE BİYOAKTİF BİLEŞİK İÇERİĞİ YÜKSEK BİR KOMBU ÇAYI ÜRETME YÖNTEMİ
-
2023 ATIŞTIRMALIK FONKSİYONEL BAR
-
2023 SNACK FUNCTIONAL BAR
-
2021 SUGAR-FREE BEE FEED AND ITS USE IN FUNCTIONAL HONEY PRODUCTION
-
2021 ŞEKER KATKISIZ ARI YEMİ VE BU YEMİN FONKSİYONEL BAL ÜRETİMİNDE KULLANIMI
-
2019 KAHVE ÇEKİRDEĞİ ZARI KATKILI KEFİR ÜRÜNÜ VE ÜRETİM YÖNTEMİ
-
2017 Akciğer Kanseri Tedavisinde Doğal Bir Madde: Kolofan
-
2016 Polyethylene glycol-lactide coating on fresh eggs
-
2012 POLYETHYLENE GLYCOL LACTID COATING ON FRESH EGG
-
2011 TAZE YUMURTALARDA POLİETİLEN GLİKOL KAPLANMASI
-
2009 Polyethylene Glycol Coating of Fresh Eggs