Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Antarktikadan İzole Edilen Aktinobakteri Türlerinin Probiyotik Özellikleri Antibakteriyel Metabolitlerinin Etkileri ve Gıda Biyoteknolojisi Alanında Kullanım Potansiyellerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YIBAR A. (Yürütücü), AJMI N., DUMAN M., SATICIOĞLU İ. B., YÖYEN ERMİŞ D., BAL S. H., et al.
-
2024 - Devam Ediyor Aeromonas izolatlarının genom tabanlı çoklu gen bölgesi sekans analizi MLST ile sekans tiplerinin belirlenmesi ve izolatların sınıflandırılması
-
2022 - Devam Ediyor Çiftlik hayvanlarının ve insanların bağırsak mikrobiyatasında bulunan endokardit ve kolorektal kanser etkeni Streptecoccus gallolyticus subsp gallolyticus Sggun taze kaşar peyniri üretimi ve raf ömrü sürecinde canlılığının araştırılması
-
2024 - 2025 Marmara Denizi Midyelerinden İzole Edilen Vibrio spp.'lerin Genomik Karakterizasyonu
-
2022 - 2025 Broyler Tavuklarda Farklı Besin ve Etken Madde Karışımlarıyla Inovo Beslemenin Civciv ve Yetiştirme Dönemindeki Performans, Bağırsak Sağlığı ve Humoral Immun Yanıt Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
-
2022 - 2024 Marmara Denizi’nden çıkarılan taze midyelerde ve bu taze midyelerden üretilen midye dolmalarda STEC E. coli (O157 O26 O103 O111 ve O145) türleri ile diğer gıda güvenilirliği ve gıda hijyeni indikatörlerinin araştırılması
-
2021 - 2024 Geleneksel Gıdalardan İzole Edilen Bazı Laktik Asit Bakterilerinin Genotipik Karakterizasyonu
-
2022 - 2023 Marmara Denizi Bursa ili kıyılarından toplanan taze midye örneklerinde mikroplastik kirliliğinin incelenmesi ve örneklerden küf izolasyonu, sayımı ve identifikasyonu
-
2021 - 2022 Besinleri Tanıyorum, Sağlıklı Besleniyorum
-
2014 - 2022 Bir Catering İşletmesinde Üretilen Bazı Et Yemekleri ve Salataların Üretim Aşamalarında Sürecin Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Soyutemiz G. E. (Yürütücü), Çetinkaya F., Yıbar A., Elal Muş T.
-
2020 - 2021 Probiyotik yoğurt ve ayran örneklerinde raf ömürleri süresince Bifidobacterium ve Lactobacillus türlerindeki probiyotik bakterilerin identifikasyonu ve sayılarının tespit edilmesi
-
2014 - 2018 Pişmeye hazır ready to cook yemeye hazır ready to eat ve çiğ et ve et ürünlerinde Clostridium perfringens ve enteretoksin CPE varlığının belirlenmesi ile RT PCR tekniği kullanılarak kromozomal ve plazmid kaynaklı cpe toksin genlerinin tespit edilmesi
-
2013 - 2017 Çiğ Süt Isıl İşlem Görmüş Süt ve Peynirlerde Bacillus cereus un İzolasyonu MALDI TOF MS Tekniği İle İdentifikasyonu ve İzolatların Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi
-
2014 - 2015 Salmonella spesifik bakteriyofajların çevresel kaynaklardan izolasyonu ve litik etkinliklerinin belirlenmesi
-
2013 - 2015 Laktasyondaki keçilerde sütte ve kanda adiponektin leptin rezistin hormonları süt içeriği ve kalitesi arasındaki ilişkilerin incelenmesi
-
2013 - 2014 Süt ve Süt Ürünlerinden İzole Edilen Bacillus cereus Suşlarının Enterotoksin Üretme Kabiliyetinin Araştırılması
-
2009 - 2014 Marmara Bölgesinde Çeşitli Gıdalardan Listeria monocytogenes in izolasyonu Hasta ve Gıda Kökenli İzolatların Filogenetik Olarak Karşılaştırılması Genetik Veritabanının Oluşturulması
-
2012 - 2013 Saanen Irkı Oğlaklarda Sütten Kesim Döneminde Oligofruktoz Kullanımının Kan Kalsiyum Fosfor ve Magnezyum Düzeyleri Sağlık Dışkı Yapısı ve Mikrobiyolojisi Üzerine Etkisi
-
2009 - 2011 Bursa da Tüketime Sunulan Tavuk Göğüs Eti But Eti ve Karaciğerinde Bazı Antibiyotik Kalıntılarının Araştırılması