Öğr. Gör. SAADET DİLEK YILDIZ


MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

Gıda Teknolojisi


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik, Mikrobiyoloji


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Teknolojisi, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Alkollü İçecekler Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

16

Atıf (Scopus)

9

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (TrDizin)

19

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

47

Proje

3

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2002 - 2005

2002 - 2005

Yüksek Lisans

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye

1997 - 2001

1997 - 2001

Lisans

Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2005

2005

Yüksek Lisans

Karasakız ve karalahna üzüm çeşitlerinden elde edilen şaraplarda resveratrol üzerine araştırmalar

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2024

2024

Gıda Etiketi Oluşturma

Mesleki Eğitim

Kaizen Class Eğitim ve Danışmanlık

2024

2024

MEDEK Değerlendirici Eğitimi Çalıştayı

Mesleki Eğitim

MEDEK

2022

2022

Üçüncü Göz Yaklaşımıyla Kendini Arayan Kaliteli İnsan

Kalite Yönetimi

KALBİR Kalite Birliği

2022

2022

BRSGS Gıda Güvenliği Global Standardı Versiyonu 9

Kalite Yönetimi

Alize Akademi Mesleki Eğitim ve Danışmanlık

2022

2022

TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemleri

Kalite Yönetimi

KALBİR Kalite Birliği

2022

2022

TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi

Kalite Yönetimi

KALBİR Kalite Birliği

2021

2021

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği (Az Tehlikeli) Eğitimi

İş Sağlığı ve Güvenliği

Bursa Uludağ Üniversitesi

2021

2021

İş Sağlığı ve Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği

Bursa Uludağ Üniversitesi

2020

2020

Gıda Hijyeni

Mesleki Eğitim

Bursa Uludağ Üniversitesi

2020

2020

Aile İçi İletişim

Kişisel Gelişim

Bursa Uludağ Üniversitesi

2020

2020

Eğitimde İnovasyon ve Etkileşim

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Bursa Uludağ Üniversitesi

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Gıda Teknolojisi

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi

Alkollü İçecekler Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Ünvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

2002 - 2007

2002 - 2007

Araştırma Görevlisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Pr.

Yönetimsel Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

İntibak/Muafiyet Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Birim Akreditasyon Kurulu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Program Akreditasyonu-Özdeğerlendirme Komisyonu Başkanı

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

MYO Müdür Yardımcısı

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Soruşturma Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Staj Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Birim Tanıtım ve Mezunlarla İlişkiler Komisyonu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Birim Kalite Komisyonu Başkanı

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Yüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

2020 - 2023

2020 - 2023

Bölüm Başkanı

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, MAKINE VE METAL TEKNOLOJILERI BÖLÜMÜ

2021 - 2022

2021 - 2022

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Bologna Koordinatörü

Bursa Uludağ Üniversitesi, MUSTAFAKEMALPAŞA MYO, GIDA İŞLEME

Akademi Dışı Deneyim

2007 - 2015

2007 - 2015

Proje Yöneticisi, Hijyen Denetçisi

Ticari Kuruluş Özel, Sofra Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş., Üretim, Proje Yöneticisi, Hijyen Denetçisi

2001 - 2001

2001 - 2001

Gıda Mühendisi

Ticari Kuruluş Özel, BEYAB Gıda Mühendislik Ürünleri, Laboratuvar, Gıda Mühendisi

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

Fermente Gıdalar Teknolojisi

Gıda Güvenliği ve Mevzuatı Sürdürülebilir Kalkınma

Et ve Ürünleri Teknolojisi II

Kalite Yönetim Sistemleri

Endüstriyel Yemek Üretimi

İşletmede Mesleki Eğitim

Gıda Mikrobiyolojisi

Genel Mikrobiyoloji

Et ve Ürünleri Teknolojisi I

Genel Mikrobiyoloji

Genel Mikrobiyoloji

Hijyen ve Sanitasyon

Genel Mikrobiyoloji

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Güvenliği ve İşletme Hijyeni Sürdürülebilir Kalkınma

Fermente Gıdalar Teknolojisi

Genel Mikrobiyoloji

Kalite Yönetim Sistemleri

Genel Mikrobiyoloji

Kalite Yönetim Sistemleri

Hazır Yemek Sistemleri

Gıda Endüstri Makineleri

Gıda Güvenliği Sürdürülebilir Kalkınma

Yöresel Ürünler Teknolojisi

Kalite Yönetim Sistemleri

Hazır Yemek Sistemleri

Yöresel Ürünler Teknolojisi

Süt Ürünleri Analizleri

Laboratuvar Teknikleri II

Genel Mikrobiyoloji

Su Analizleri

Hijyen ve Sanitasyon

Tanıtım ve Temsil Faaliyetleri

Mustafakemalpaşa MYO Tanıtımı

Kurumsal Tanıtım, Sosyal Medya, Türkiye, Bursa, 2025 - 2025

Makaleler

Tümü (5)
TRDizin (2)
Diğer Yayınlar (3)

2005

2005

4. Şarapta Okratoksin

Doyuran S. D.

AKADEMIK GIDA , cilt.3, sa.4, ss.11-16, 2005 (TRDizin) Creative Commons License

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2019

2019

1. Coğrafi İşaretli Ürünler: ÇANAKKALE

Yıldız S. D.

III: Uluslararası Farkındalık Konferansı, Çanakkale, Türkiye, 05 Aralık 2019, ss.1091-1112, (Tam Metin Bildiri) Creative Commons License

2006

2006

2. Şarapta Bozulma Nedeni Olan Laktik Asit Bakterileri ve Yabani Mayalar

DOYURAN S. D.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 Mayıs 2006, ss.777, (Özet Bildiri)

2006

2006

3. Enoant ve Sağlık Üzerine Etkileri

DOYURAN S. D.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 Mayıs 2006, ss.613, (Özet Bildiri)

2005

2005

5. Microbiological and Chemical Properties of Cheese Halva Sold in Çanakkale

DOYURAN S. D.

1st İnternational Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 Haziran 2005, ss.126, (Özet Bildiri)

2005

2005

6. Şarapta Okratoksin

DOYURAN S. D.

Ulusal Mikotoksin Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 23 Mayıs 2005, ss.200, (Özet Bildiri)

2004

2004

7. Geleneksel Gıdalarımızdan Lokumun Üretimi ve Özellikleri

DOYURAN S. D.

Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 23 Eylül 2004, ss.334-338, (Tam Metin Bildiri)

2004

2004

8. Üzüm ve Şarap Bileşiminde Bulunan Resveratrolün Sağlık Üzerine Etkileri

DOYURAN S. D.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 Mayıs 2004, ss.33, (Özet Bildiri)


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

07 Ekim 2025 - 10 Ekim 2025

07 Ekim 2025 - 10 Ekim 2025

15. Gıda Kongresi

Davetli Konuşmacı

Sakarya-Türkiye

05 Aralık 2019 - 07 Aralık 2019

05 Aralık 2019 - 07 Aralık 2019

3. International Conference On Awereness

Davetli Konuşmacı

Çanakkale-Türkiye

Jüri Üyelikleri

Ekim-2019

Ekim 2019

Yarışma

Mustafakemalpaşa Belediyesi Yöresel Ürünler Tanıtım Festivali Gastronomi Yemek Yarışması - Mustafakemalpaşa Belediyesi