-
2023 - Devam Ediyor Farklı Ekşi Maya Starterleri İle Karakılçık ve Mor Patates Unlarından Üretilen Tarhanaların Fonksiyonel Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZMEN TOĞAY S. (Yürütücü), ŞAHAN Y., DOĞAN H., KARAGÜL YÜCEER Y., GÜLKUN G., ROSS P., et al.
-
2024 - 2026 Farklı Ham Maddeler Kullanılarak Üretilen Bozalarda GABA (Gamma Amino Bütirik Asit) Üreticisi Potansiyel Psikobiyotik Suşların Araştırılması
TÜBİTAK - AB COST Projesi
Özmen Toğay S. (Yürütücü), Düven G., Yiğit Çınar A., Bağcı U., Ay M., Yüceer Y., et al.
-
2022 - 2026 Establishment of Centre of Vocational Excellence (CoVE) for Dairy Sector
Erasmus Projesi , Erasmus Projesi, Avrupa Düzeyi
Güldaş M. (Yürütücü), Gürbüz O., Üstün G. E., Yıldız E., Düven G.
-
2022 - 2025 Farklı Hammaddeler Kullanılarak Üretilen Tarhanaların ve Mikrobiyotasındaki Laktik Asit Bakteri İzolatlarının Gıda Endüstrisi ve İnsan Sağlığı Açısından Fonksiyonel Özelliklerinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
ÖZMEN TOĞAY S. (Yürütücü), SABUNCU M., GÜLKUN G., ROSS P., KOÇ F., DÜVEN G., et al.
-
2022 - 2023 Bursa bölgesinden toplanan ekşi hamurlardan izole edilen mikroorganizmaların fonksiyonel karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ÖZMEN TOĞAY S. (Yürütücü), DÜVEN G., AY M., PARLAK Ö.
-
2020 - 2022 Türkiye'den 41 Propolis Örneği Üzerinde Ayrıntılı Kimyasal İçerik Belirleme ve Biyolojik Aktivite Çalışmaları
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Sarıkahya N.(Yürütücü), Goren A. C., Sümer G., Düven G., Yücel B., Kışla D.
-
2014 - 2017 Mikro-akışanlar-dinamiği tabanlı parçacık sayma cihazının geliştirilmesi ve referans süt numunelerinde mikrobiyal yükünün ve somatik hücre sayısının tespitinde uygulanması
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Çetin B.(Yürütücü), Kışla D., Gündüz G., Durkaya G., Kurtuldu H.
-
2014 - 2015 Ultrasonik Ses Dalgalarının Bazı Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar ÜZerine Mikrobiyal İnaktivasyon ve Mikrobiyal Aktivitelerini Artırıcı Etkilerinin İncelenmesi
-
2013 - 2014 Buzdolabı Yüzeylerinin Hijyenik Durumlarının Belirlenmesi