Education Information
2017 - Continues
2017 - ContinuesDoctorate
Bursa Uludağ University, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Turkey
2016 - 2017
2016 - 2017Postgraduate
Bursa Uludağ University, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Turkey
2014 - 2016
2014 - 2016Postgraduate
Pamukkale University, Faculty Of Engıneerıng, Department Of Food Engıneerıng, Turkey
Dissertations
2017
2017Postgraduate
Effect of grape seed supplementation on quality properties of cakes
Bursa Uludağ University, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Research Areas
Food Engineering
Food Technology
Natural Sciences
Academic Titles / Tasks
2016 - Continues
2016 - ContinuesResearch Assistant
Bursa Uludağ University, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
2023
2023Investigating the effect of harvest season on the bioaccessibility of bee pollen polyphenols by ultra-high performance liquid chromatography tandem mass spectrometry
Akpınar Bayizit A., Bekar E., Ünal T. T., Celik M. A., Celik B. A., Alibasoglu E. K., et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , vol.249, no.10, pp.2529-2542, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Influence of a hybrid drying combined with infrared and heat pump dryer on drying characteristics, colour, thermal imaging and bioaccessibility of phenolics and antioxidant capacity of mushroom slices
Malcok S. D., ÖZKAN KARABACAK A., BEKAR E., Tunckal C., TAMER C. E.
JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING , vol.54, no.3, 2023 (SCI-Expanded)
2019
2019A PERSPECTIVE ON CONSUMPTION OF ENERGY DRINKS
İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., BEKAR E.
SPORTS AND ENERGY DRINKS: VOL 10: THE SCIENCE OF BEVERAGES , vol.10, pp.539-565, 2019 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2024
2024Effects of Different Protein Sources on the Physical, Chemical and Sensory Properties of Bologna Type Sausage
Çırak N., Çelik M. A., Çetin K., Bayizit A. A., Bekar E., Ünal T. T., et al.
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi , vol.0, no.32, pp.60-78, 2024 (Peer-Reviewed Journal)
2022
2022Fermente sucuk üretiminde kekik ve reyhan uçucu yağları kullanılarak olgunlaştırma ve raf ömrüne etkisinin araştırılması
Çetin K., Akpınar Bayizit A., Bekar E., Çelik M. A., Özoğlu Ö., Çırak N.
Gıda ve Yem Bilimi ve Teknolojisi Dergisi , vol.0, no.27, pp.47-60, 2022 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Fonksiyonel nitelikteki yenilebilir bazı çiçeklerin yağ asidi profilinin gaz kromatografi-alev iyonizasyon dedektörü (GC-FID) ile belirlenmesi
BEKAR E., AKPINAR BAYİZİT A., ÇETİN K., ÜNAL T. T., YOLCI ÖMEROĞLU P.
Gıda ve Yem Blm - Teknolojs Dergs / Journal of Food and Feed Scence - Technology , vol.26, no.2, pp.49-59, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2024
2024Evaluation of pomological, physicochemical, and sensory characteristics of walnut (Juglans regia L.) cultivars
ACOĞLU ÇELİK B., YOLCI ÖMEROĞLU P., KOÇ ALİBAŞOĞLU E., BEKAR E., ÜNAL T. T., ÇELİK M. A., et al.
Consumer and Sensory Sciences Conference (CONSENSE), İstanbul, Turkey, 02 October 2024
2023
2023PRODUCTION OF FUNCTIONAL BONE BROTH ENRICHED WITH THE ADDITION OF GRAPE SEEDS
BEKAR E., ÜNAL T. T., ACOĞLU ÇELİK B., Ersoy F., Uzun Y., Besimoğlu S. I., et al.
5th International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, Kars, Turkey, 17 - 19 March 2023
2016
2016The use of nitrite and nitrate in curing meat and its effects on human health
BEKAR E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
International Congress on Food of Animal Origin, Cyprus (Kktc), 10 - 13 November 2016
2016
2016Traditional Dairy Product Kurut
BEKAR E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26 - 28 September 2016
2015
2015Traditional Dessert of Turkish Cuisine: Künefe
Bekar E., Işık F.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosnia And Herzegovina, 1 - 04 October 2015, pp.443
2015
2015Iskender Kebap
Bekar E., Işık F.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosnia And Herzegovina, 1 - 04 October 2015, pp.164
2015
2015Süttozu: Üretim Yöntemleri ve Kullanım Alanları
Bekar E., Işık F.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III ‘Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar’, Denizli, Turkey, 13 - 15 May 2015
2015
2015Vurgulu Elektrik Alan Uygulaması ve Meyve Sularına Etkisi
Bekar E., Işık F., Karaca H., Topkaya C.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015
2015
2015Meyve ve Sebzelerden Elde Edilen Renk Maddeleri ve Gıda Sanayinde Kullanım Alanları
Bekar E., Işık F., Topkaya C.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015
Supported Projects
2020 - Continues
2020 - ContinuesBursa İli Uludağ'ın Farklı Bölgelerinden Alınan Arı Polenlerinin Kemometrik Karakterizasyonu
Project Supported by Higher Education Institutions
ÇETİN K. (Executive), AKPINAR BAYİZİT A., ÇELENK S., DAŞKIN R., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÇIRAK N., et al.
2020 - 2024
2020 - 2024Bursa Bölgesine Ait Arı Polenlerinden Elde Edilen Fenolik Bileşenlerin Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyon İle Biyoerişilebilirliklerinin Artırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
Akpınar Bayizit A., Bekar E., Çetin K., Yolcı Ömeroğlu P. (Executive), Çopur Ö. U., Çırak N., et al.
2022 - 2023
2022 - 2023Mikrodalga Ön İşleminin Trabzon Hurması Pestilinin Kurutma Karakteristiğine ve Karotenoidler ile Polifenollerin Biyoerişilebilirliğine Etkisinin Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
ÇOPUR Ö. U. (Executive), BEKAR E., KOÇ ALİBAŞOĞLU E., ERSOYAK N.
2020 - 2021
2020 - 2021Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Development Agency
Akpınar Bayizit A., Çopur Ö. U., Yolcı Ömeroğlu P., Seven Erdemir Ü., Çetin K., Çırak N., et al.
2020 - 2021
2020 - 2021Üzüm Çekirdeği İlavesiyle Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Kemik Suyu Üretimi
TUBITAK Project
(Project Abstract)
Bekar E., Ersoy F.(Executive), Karakol F. F., Uzun Y., Besimoğlu S. I.
2020 - 2020
2020 - 2020