Eğitim Bilgileri
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorDoktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Türkiye
2016 - 2017
2016 - 2017Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Türkiye
2014 - 2016
2014 - 2016Yüksek Lisans
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Yüksek Lisans
Üzüm çekirdeği ilavesinin keklerin kalite özelliklerine etkisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Temel Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
2023Investigating the effect of harvest season on the bioaccessibility of bee pollen polyphenols by ultra-high performance liquid chromatography tandem mass spectrometry
Akpınar Bayizit A., Bekar E., Ünal T. T., Celik M. A., Celik B. A., Alibasoglu E. K., et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , cilt.249, sa.10, ss.2529-2542, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Influence of a hybrid drying combined with infrared and heat pump dryer on drying characteristics, colour, thermal imaging and bioaccessibility of phenolics and antioxidant capacity of mushroom slices
Malcok S. D., ÖZKAN KARABACAK A., BEKAR E., Tunckal C., TAMER C. E.
JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING , cilt.54, sa.3, 2023 (SCI-Expanded)
2019
2019A PERSPECTIVE ON CONSUMPTION OF ENERGY DRINKS
İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., BEKAR E.
SPORTS AND ENERGY DRINKS: VOL 10: THE SCIENCE OF BEVERAGES , cilt.10, ss.539-565, 2019 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Farklı protein kaynaklarının salamın fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine etkileri
Çırak N., Çelik M. A., Çetin K., Bayizit A. A., Bekar E., Ünal T. T., et al.
Gıda ve yem bilimi-teknolojisi dergisi , cilt.0, sa.32, ss.60-78, 2024 (Hakemli Dergi)
2022
2022Fermente sucuk üretiminde kekik ve reyhan uçucu yağları kullanılarak olgunlaştırma ve raf ömrüne etkisinin araştırılması
Çetin K., Akpınar Bayizit A., Bekar E., Çelik M. A., Özoğlu Ö., Çırak N.
Gıda ve Yem Bilimi ve Teknolojisi Dergisi , cilt.0, sa.27, ss.47-60, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
2021Fonksiyonel nitelikteki yenilebilir bazı çiçeklerin yağ asidi profilinin gaz kromatografi-alev iyonizasyon dedektörü (GC-FID) ile belirlenmesi
BEKAR E., AKPINAR BAYİZİT A., ÇETİN K., ÜNAL T. T., YOLCI ÖMEROĞLU P.
Gıda ve Yem Blm - Teknolojs Dergs / Journal of Food and Feed Scence - Technology , cilt.26, sa.2, ss.49-59, 2021 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2024
2024Evaluation of pomological, physicochemical, and sensory characteristics of walnut (Juglans regia L.) cultivars
ACOĞLU ÇELİK B., YOLCI ÖMEROĞLU P., KOÇ ALİBAŞOĞLU E., BEKAR E., ÜNAL T. T., ÇELİK M. A., et al.
Consumer and Sensory Sciences Conference (CONSENSE), İstanbul, Türkiye, 02 Ekim 2024
2023
2023PRODUCTION OF FUNCTIONAL BONE BROTH ENRICHED WITH THE ADDITION OF GRAPE SEEDS
BEKAR E., ÜNAL T. T., ACOĞLU ÇELİK B., Ersoy F., Uzun Y., Besimoğlu S. I., et al.
5th International Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress, Kars, Türkiye, 17 - 19 Mart 2023
2016
2016The use of nitrite and nitrate in curing meat and its effects on human health
BEKAR E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016
2016
2016Traditional Dairy Product Kurut
BEKAR E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016
2015
2015Traditional Dessert of Turkish Cuisine: Künefe
Bekar E., Işık F.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.443
2015
2015Iskender Kebap
Bekar E., Işık F.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.164
2015
2015Süttozu: Üretim Yöntemleri ve Kullanım Alanları
Bekar E., Işık F.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III ‘Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar’, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015
2015
2015Vurgulu Elektrik Alan Uygulaması ve Meyve Sularına Etkisi
Bekar E., Işık F., Karaca H., Topkaya C.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
2015
2015Meyve ve Sebzelerden Elde Edilen Renk Maddeleri ve Gıda Sanayinde Kullanım Alanları
Bekar E., Işık F., Topkaya C.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Desteklenen Projeler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBursa İli Uludağ'ın Farklı Bölgelerinden Alınan Arı Polenlerinin Kemometrik Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇETİN K. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., ÇELENK S., DAŞKIN R., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÇIRAK N., et al.
2020 - 2024
2020 - 2024Bursa Bölgesine Ait Arı Polenlerinden Elde Edilen Fenolik Bileşenlerin Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyon İle Biyoerişilebilirliklerinin Artırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Akpınar Bayizit A., Bekar E., Çetin K., Yolcı Ömeroğlu P. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Çırak N., et al.
2022 - 2023
2022 - 2023Mikrodalga Ön İşleminin Trabzon Hurması Pestilinin Kurutma Karakteristiğine ve Karotenoidler ile Polifenollerin Biyoerişilebilirliğine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOPUR Ö. U. (Yürütücü), BEKAR E., KOÇ ALİBAŞOĞLU E., ERSOYAK N.
2020 - 2021
2020 - 2021Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Kalkınma Ajansı
Akpınar Bayizit A., Çopur Ö. U., Yolcı Ömeroğlu P., Seven Erdemir Ü., Çetin K., Çırak N., et al.
2020 - 2021
2020 - 2021Üzüm Çekirdeği İlavesiyle Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Kemik Suyu Üretimi
TÜBİTAK Projesi
(Proje Özeti)
Bekar E., Ersoy F.(Yürütücü), Karakol F. F., Uzun Y., Besimoğlu S. I.
2020 - 2020
2020 - 2020