Eğitim Bilgileri
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorDoktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Türkiye
2016 - 2017
2016 - 2017Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, Türkiye
2014 - 2016
2014 - 2016Yüksek Lisans
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Yüksek Lisans
Üzüm çekirdeği ilavesinin keklerin kalite özelliklerine etkisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Temel Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Bioaccessibility of Carotenoids and Polyphenols in Organic Butternut Squash (<i>Cucurbita moschata</i>): Impact of Industrial Freezing Process
Kamiloğlu Beştepe S., Koc Alibasoglu E., Acoglu Celik B., Çelik M., Bekar E., Ünal T. T., et al.
FOODS , cilt.13, sa.2, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Investigating the effect of harvest season on the bioaccessibility of bee pollen polyphenols by ultra-high performance liquid chromatography tandem mass spectrometry
Akpınar Bayizit A., Bekar E., Ünal T. T., Celik M. A., Celik B. A., Alibasoglu E. K., et al.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , cilt.249, sa.10, ss.2529-2542, 2023 (SCI-Expanded)
2019
2019A PERSPECTIVE ON CONSUMPTION OF ENERGY DRINKS
İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U., ÖZKAN KARABACAK A., BEKAR E.
SPORTS AND ENERGY DRINKS: VOL 10: THE SCIENCE OF BEVERAGES , cilt.10, ss.539-565, 2019 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2021
2021Fonksiyonel nitelikteki yenilebilir bazı çiçeklerin yağ asidi profilinin gaz kromatografi-alev iyonizasyon dedektörü (GC-FID) ile belirlenmesi
BEKAR E., AKPINAR BAYİZİT A., ÇETİN K., ÜNAL T. T., YOLCI ÖMEROĞLU P.
Gıda ve Yem Blm - Teknolojs Dergs / Journal of Food and Feed Scence - Technology , cilt.26, sa.2, ss.49-59, 2021 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2022
2022Bursa İli Uludağ Yöresinden Elde Edilen Fonksiyonel Arı Ürünü Perganın Antimikrobiyal Özelliğinin Belirlenmesi
Özoğlu Ö., Bekar E., Yolcı Ömeroğlu P.
5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2022, ss.117
2022
2022FARKLI KURUTMA SICAKLIKLARI VE EKSTRAKSİYONLARIN Rheum ribes BİTKİSİNİN ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİNE ETKİSİ
Akpınar Bayizit A., Şahin Dilmenler P., Bekar E.
5. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Bursa, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2022, ss.3
2022
2022Investigating the effect of harvest season on the bioaccessibility of bee pollen polyphenols by ultra-high performance liquid chromatography tandem mass spectrometry
BEKAR E., ÜNAL T. T., ÇELİK M. A., ACOĞLU ÇELİK B., KOÇ ALİBAŞOĞLU E., ŞAHİN DİLMENLER P., et al.
6th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food (6-ISPMF), Çin, 05 Ağustos 2022
2020
2020Assessment of the elemental content and bioaccessibility of Matthiola incana by ICP-MS
Ünal T. T., Bekar E., Seven Erdemir Ü., Akpınar Bayizit A., Yolcı Ömeroğlu P., Çopur Ö. U.
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.37
2020
2020Determination of the elemental content of Tagetes erecta by ICP-MS and investigation of the potential effects on the organism by in-vitro digestibility studies
Ünal T. T., Bekar E., Seven Erdemir Ü., Akpınar Bayizit A., Yolcı Ömeroğlu P., Çopur Ö. U.
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Aralık 2020, ss.26
2020
2020Comparison of Extraction Methods on the Fatty Acid Profiles of Tagetes erecta
Bekar E., Akpınar Bayizit A., Çetin K., Yolcı Ömeroğlu P.
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.33
2020
2020Determination of Element Levels of Bee Pollen Samples Collected from Domanic District of Kutahya Province
Seven Erdemir Ü., Bekar E., Ünal T. T., Çopur Ö. U., Çelik M. A.
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.31
2020
2020Determination of Physico-Chemical and Sensory Properties of Beef Salami Using Different Microalgae in Production
Çırak N., Akpınar Bayizit A., Çetin K., Çelik M. A., Bekar E.
2nd International Conference on Preventive Medicine, Elazığ, Türkiye, 25 - 28 Kasım 2020, ss.32
2016
2016The use of nitrite and nitrate in curing meat and its effects on human health
BEKAR E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
International Congress on Food of Animal Origin, Kıbrıs (Kktc), 10 - 13 Kasım 2016
2016
2016Traditional Dairy Product Kurut
BEKAR E., İNCEDAYI B., ÇOPUR Ö. U.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2016
2015
2015Traditional Dessert of Turkish Cuisine: Künefe
Bekar E., Işık F.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.443
2015
2015Iskender Kebap
Bekar E., Işık F.
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.164
2015
2015Süttozu: Üretim Yöntemleri ve Kullanım Alanları
Bekar E., Işık F.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III ‘Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar’, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015
2015
2015Meyve ve Sebzelerden Elde Edilen Renk Maddeleri ve Gıda Sanayinde Kullanım Alanları
Bekar E., Işık F., Topkaya C.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
2015
2015Vurgulu Elektrik Alan Uygulaması ve Meyve Sularına Etkisi
Bekar E., Işık F., Karaca H., Topkaya C.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Desteklenen Projeler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorBursa İli Uludağ'ın Farklı Bölgelerinden Alınan Arı Polenlerinin Kemometrik Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇETİN K. (Yürütücü), AKPINAR BAYİZİT A., ÇELENK S., DAŞKIN R., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÇIRAK N., et al.
2020 - 2022
2020 - 2022Bursa Bölgesine Ait Arı Polenlerinden Elde Edilen Fenolik Bileşenlerin Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyon İle Biyoerişilebilirliklerinin Artırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Akpınar Bayizit A., Bekar E., Çetin K., Yolcı Ömeroğlu P. (Yürütücü), Çopur Ö. U., Çırak N., et al.
2020 - 2021
2020 - 2021Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
Kalkınma Ajansı
Akpınar Bayizit A., Çopur Ö. U., Yolcı Ömeroğlu P., Seven Erdemir Ü., Çetin K., Çırak N., et al.
2020 - 2021
2020 - 2021Üzüm Çekirdeği İlavesiyle Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Kemik Suyu Üretimi
TÜBİTAK Projesi
Bekar E., Ersoy F.(Yürütücü)
2020 - 2020
2020 - 2020