Eğitim Bilgileri
2019 - 2023
2019 - 2023Doktora
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Kimya, Türkiye
2015 - 2018
2015 - 2018Yüksek Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Kimya, Türkiye
2010 - 2015
2010 - 2015Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ, KİMYA, Türkiye
Yaptığı Tezler
2023
2023Doktora
Bazı probiyotik bakterilerin iğde (Elaeagnus angustifolia L.) üzerine enkapsülasyonunun analitik yöntemlerle araştırılması
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ, KİMYA
2018
2018Yüksek Lisans
Türkiye'deki kestane arı polenlerinin fenolik bileşiklerinin ve antioksidan özelliklerinin araştırılması
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ, KİMYA
Araştırma Alanları
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Ambalajlama
Temel Bilimler
Kimya
Analitik Kimya
Kemometri
Kromatografi
Spektroskopik Yöntemler
Mikrobiyoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorAraştırmacı
Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ, KİMYA
Makaleler
Tümü (18)
SCI-E, SSCI, AHCI (13)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (14)
ESCI (1)
Scopus (14)
TRDizin (4)
2025
20251. Rumen fermentation profile and methane mitigation potential of mango and avocado byproducts as feed ingredients and supplements
Jalal H., SUCU E., Cavallini D., Giammarco M., Akram M. Z., KARKAR B., et al.
Scientific Reports
, cilt.15, sa.1, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. Investigation of the phenolic compound profile and antioxidant properties of dried eggplant: In vitro anticancer effects and DNA protection role of dried eggplant
Karkar B.
SOUTH AFRICAN JOURNAL OF BOTANY , cilt.184, ss.229-242, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20253. Enhancement of In Vitro Bioaccessibility of Alpinia officinarum Hance Extract With Dual-Coated Liposomes
Patır İ., Karkar B., Şahin S.
FOOD SCIENCE & NUTRITION , cilt.13, sa.7, ss.1, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20254. Effect of Encapsulation on the Viability of Lacticaseibacillus rhamnosus and Lacticaseibacillus paracasei During In Vitro Gastrointestinal Digestion and Storage Conditions
Tülek E., Karkar B., Şahin S., Yılmaz Ersan L., Sucu E.
FOOD SCIENCE & NUTRITION , cilt.13, sa.7, ss.1, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20245. Improving Viability in the in vitro Gastrointestinal System by Encapsulation of Lacticaseibacillus paracasei Probiotic Bacteria on Chestnut (Castanea sativa Mill.) Fruit
Karkar B., Patır İ., Tülek E., Eyüboğlu S., Şahin S.
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, sa.SPECIAL ISSUE, ss.52-70, 2024 (TRDizin)
2024
20246. SEÇİLMİŞ FENOLİK BİLEŞİKLERİN (GALLİK ASİT, ROSMARİNİK ASİT ve KAFEİK ASİT) SİNERJİSTİK ANTİOKSİDAN ETKİSİNİN OPTİMİZASYONU VE DNA BAZ HASARI OLUŞUMUNU ÖNLEME YETENEKLERİNİN ARAŞTIRILMASI
BAYAÇLI G., BAYAÇLI G., PATIR İ., KARKAR B., ŞAHİN S.
GIDA
, cilt.49, sa.5, ss.777-790, 2024 (TRDizin)
2024
20247. Encapsulation of Lacticaseibacillus casei and Lactobacillus acidophilus using Elaeagnus angustifolia L. flour as encapsulating material by emulsion method
Karkar B., Şahin S., Yılmaz Ersan L., Akça B., Güneş M. E., Özakın C.
Food Science and Nutrition
, cilt.12, sa.9, ss.6810-6825, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20248. Development of bioactive films loaded with extract and polysaccharide of Pinus brutia bark.
Şahin S., Eyüboğlu S., Karkar B., Ata G.
Journal of food science
, cilt.89, sa.6, ss.3649-3665, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20249. The effect of amaranth, a pseudo-cereal, on the activity of L. acidophilus probiotic bacteria and its antioxidant activity in the gastrointestinal digestion process
KARKAR B.
Food and Health
, cilt.10, sa.2, ss.104-114, 2024 (TRDizin)
2024
202410. Development of galangin-loaded nano-sized polyelectrolyte liposome: optimization and characterization
Karkar B., Patır İ., ŞAHİN S.
POLYMER BULLETIN
, cilt.81, sa.4, ss.2847-2867, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
202311. Development of an edible active chitosan film loaded with Nigella sativa L. extract to extend the shelf life of grapes
Karkar B., Patır İ., Eyüboğlu S., ŞAHİN S.
Biocatalysis and Agricultural Biotechnology
, cilt.50, 2023 (ESCI, Scopus)
2023
202312. Evaluation of antioxidant films of chitosan with Aquilaria agallocha extract as packaging material
Karkar B., Sahin S., Bekiz D., Akca B., Ozakin C.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.88, sa.6, ss.2571-2582, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202213. Chitosan based edible film incorporating different Prunella L. extracts, characterization and their antioxidant properties
Erken İ., Şahin S., Karkar B., Akça B., Özakın C.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.7, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202214. Determination of phenolic compounds profiles and antioxidant properties of oleaster (Elaeagnus angustifolia L.) grown in Turkey
Karkar B., Sahin S.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
, cilt.248, sa.1, ss.219-241, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
202115. Evaluation of antioxidant properties and determination of phenolic and carotenoid profiles of chestnut bee pollen collected from Turkey
Karkar B., Şahin S., Güneş M. E.
JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH
, cilt.60, sa.5, ss.765-774, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2020
202016. Study of the Ability of Lutein and Neoxanthin as Standards and in the Extract ofChlamydomonas reinhardtiito Prevent Oxidatively Induced DNA Base Damage Using Ultrasensitive GC-MS/MS Analysis
Sahin S., Aybastier Ö., Dawbaa S., Karkar B., Çakmak T.
CHROMATOGRAPHIA
, cilt.83, sa.8, ss.919-926, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201917. The antioxidant properties of the chestnut bee pollen extract and its preventive action against oxidatively induced damage in DNA bases
ŞAHİN S., Karkar B.
JOURNAL OF FOOD BIOCHEMISTRY
, cilt.43, sa.7, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2018
201818. ANTIOXIDATIVE EFFECT OF TURKISH CHETSNUT BEE POLLEN ON DNA OXIDATION SYSTEM AND ITS PHENOLIC COMPOUNDS
KARKAR B., ŞAHİN S., GÜNEŞ M. E.
GIDA-THE JOURNAL OF FOOD , cilt.43, sa.1, ss.34-42, 2018 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Lacticaseibacillus casei ve Lactobacillus acidophilus PROBİYOTİK BAKTERİLERİNİN İĞDE (Elaeagnus angustifolia L.) UNU ÜZERİNE ENKAPSÜLASYONUNUN OPTİMİZASYONU
Karkar B., Şahin S.
9. Ulusal Kimya Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2024, ss.41, (Özet Bildiri)
2024
20242. FARKLI FLORÜR İÇERİĞE SAHİP DİŞ MACUNLARININ FLORÜR MİKTARININ İYON SEÇİCİ ELEKTROT İLE TAYİN EDİLMESİ
Tagoula Souanfo I. J., Erdoğan Ş., Karkar B., Şahin S.
9. Ulusal Kimya Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2024, ss.150, (Özet Bildiri)
2024
20243. FARKLI AZOT ORTAMINDA YETİŞTİRİLEN ŞEKER SORGUM TÜRLERİNİN ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Tokmak B. N., Karkar B., Şahin S.
9. Ulusal Kimya Öğrenci Kongresi, Bursa, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2024, ss.146, (Özet Bildiri)
2024
20244. Improving Bacterial Viability in The in vitro Gastrointestinal System by Encapsulation of Lactobacillus paracasei Probiotic Bacteria on Chestnut (Castanea sativa Mill.) Fruit
Şahin S., Karkar B., Patır İ., Tülek E., Eyüboğlu S.
SUSTAINABILITY IN LIFE CONGRESS, Aydın, Türkiye, 19 - 22 Mayıs 2024, ss.141, (Özet Bildiri)
2023
20235. The Use of Cross-Linked Sodium Alginate Hydrogels Prepared Loaded with Tropical Fruit Wastes as Biosorbent
Karkar B.
1st International Congress on Solutions in Science (INSCORE), 11 - 13 Eylül 2023, ss.55, (Özet Bildiri)
2023
20236. Sümbül (Hyacinthus orientalis L.) Bitkisinin Antioksidan Özelliklerinin HPLC-DAD Kromatografik Yöntemi Kullanılarak Çok Değişkenli Kalibrasyon Teknikleri ile Belirlenmesi
Karkar B., Şahin S.
Kromatografi XXI Kongresi, Aydın, Türkiye, 14 - 16 Haziran 2023, ss.50, (Özet Bildiri)
2022
20227. The Improvement of Viability of Lactobacillus casei by Freeze-drying Method
Karkar B., Şahin S.
4th Eurasia Biochemical Approaches & Technologies (EBAT), Antalya, Türkiye, 3 - 06 Ekim 2022, ss.92, (Özet Bildiri)
2022
20228. Determination of Phenolic Compounds in Avocado (Persea americana) and Their Antioxidant Effect on DNA Oxidation System
Bayaçlı G., Karkar B., Şahin S.
4th Eurasia Biochemical Approaches & Technologies (EBAT), Antalya, Türkiye, 3 - 06 Ekim 2022, ss.220, (Özet Bildiri)
2022
20229. Udihindi ekstraktı ile hazırlanan kitosan temelli yenilebilir antioksidan filmlerin eldesi
Karkar B., Şahin S.
10. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Muğla, Türkiye, 7 - 11 Eylül 2022, ss.83, (Özet Bildiri)
2021
202110. İğde (Elaeagnus angustifolia L.) Ununun Toplam Fenolik Madde ve Antioksidan Özelliğinin Belirlenmesi
Karkar B., Şahin S.
33. Ulusal Kimya Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Ekim 2021, ss.179-180, (Özet Bildiri)
2017
201711. Determination of Phenolic Compounds in Chestnut Pollen and Its Antioxidant Effect on DNA Oxidation System
Karkar B., Dorken E. A., Şahin S., Güneş M. E.
1. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1537, (Özet Bildiri)
2015
201512. Zeytin yaprağından Hazırlanan Ekstraktların CHROMAC Yöntemiyle Antioksidan Kapasite İçeriklerinin Belirlenmesi
Karkar B., Demir C., Şahin S.
6. Ulusal Kimya Öğrenci Kongresi, İzmir, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2014
201413. Kişniş (Coriandrum sativum) ile Hazırlanan Gıda Ürünlerinin Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi
Karkar B., Eren P., Şahin S.
5. Ulusal Kimya Öğrenci Kongresi, İstanbul, Türkiye, 17 - 19 Mayıs 2014, ss.1, (Özet Bildiri)
Desteklenen Projeler
2023 - 2024
2023 - 2024Lacticaseibacillus paracasei Probiyotik Bakterisinin Kestane (Castanea sativa Mill) Meyvesi Üzerine Enkapsülasyonu ile in-vitro Gastrointestinal Sistemde Bakteri Canlılığının Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
ŞAHİN S. (Yürütücü), EYÜBOĞLU S., TÜLEK E., KARKAR B., PATIR İ.
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Mayıs 2024
Mayıs 20249. Ulusal Kimya Öğrenci Kongresi UKOK2024
Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu
Karkar B.
Bursa, Türkiye
Burslar
2019 - 2023
2019 - 20232211-A Genel Yurtiçi Doktora Bursu
TÜBİTAK
2019 - 2023
2019 - 2023