Eğitim Bilgileri
1994 - 1998
1994 - 1998Doktora
University of Kentucky, Department Of Animal And Food Sciences, Amerika Birleşik Devletleri
1985 - 1990
1985 - 1990Lisans
Bursa Uludağ Üniversitesi, VETERİNER FAKÜLTESİ, Veteriner Pr., Türkiye
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam EdiyorProf. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, VETERİNER FAKÜLTESİ, BESİN-GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ
2005 - 2010
2005 - 2010Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, VETERİNER FAKÜLTESİ, BESİN-GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ
2000 - 2005
2000 - 2005Yrd. Doç. Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, VETERİNER FAKÜLTESİ, BESİN-GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ
1998 - 2000
1998 - 2000Öğretim Görevlisi Dr.
Bursa Uludağ Üniversitesi, VETERİNER FAKÜLTESİ, BESİN-GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ
Akademi Dışı Deneyim
2010 - Devam Ediyor
2010 - Devam Ediyorprofesör
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, profesör
2005 - 2010
2005 - 2010doçent
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, doçent
2000 - 2005
2000 - 2005Yardımcı doçent
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Yardımcı doçent
1998 - 2000
1998 - 2000Araştırma Görevlisi doktor
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Araştırma Görevlisi doktor
1990 - 1994
1990 - 1994Araştırma Görevlisi
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Araştırma Görevlisi
Yönetilen Tezler
2020
2020Doktora
Salam üretim aşamalarındaki mikrobiyal kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi
EYİGÖR A. G. (Danışman)
A.Önen(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
Alternatif ve kafes yetiştirme sistemleri ile üretilen perakende yumurtaların kalite özellikleri
EYİGÖR A. G. (Danışman)
E.İlhan(Öğrenci)
2017
2017Doktora
Sığır karkasları ve sakatatlarının kesim sonrası üretim hijyen kriterilerine göre kalitelerinin belirlenmesi
EYİGÖR A. G. (Danışman)
E.ERKÖSE(Öğrenci)
2016
2016Doktora
Kanatlı hayvan ve ürünleri kaynaklı salmonellaların serotiplendirilmesi ve genotiplendirilmesi
EYİGÖR A. G. (Danışman)
Z.ATA(Öğrenci)
2009
2009Doktora
Kuzu karkaslarının parçalanmasında sistem oluşturma: Verim ve kalite değerlendirmesi
EYİGÖR A. G. (Danışman)
S.Özavcı(Öğrenci)
Makaleler
Tümü (19)
SCI-E, SSCI, AHCI (13)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (13)
Scopus (13)
TRDizin (9)
2025
20251. Campylobacter ve campylobacteriosisde güncel değerlendirme
Gürler F., COŞKUN A. G., Temelli S., Eyigor A.
Food and Health
, cilt.11, sa.1, ss.91-113, 2025 (TRDizin)
2024
20242. Salmonella carriage and change in serovar distribution in broiler giblets at slaughterhouse level in Turkiye: first report using ISO 6579-1:2017 and ISO 6579-3:2014
Akgun Z., Coşkun A., Cetin E., Temelli S., Eyigör A. G.
Poultry Science
, cilt.103, sa.7, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20213. Gıda Ortamında Hayata Tutunma: Bakteriyel Çoğunluk Algılama
Tülüce G., TEMELLİ S., EYİGÖR A. G.
Veteriner Hekimler Derneği Dergisi
, cilt.92, sa.1, ss.83-94, 2021 (TRDizin)
2021
20214. Bazı Hastalıkların Tedavisinin Desteklenmesinde Propolis Kullanımının Önemi
İrem U., TEMELLİ S., EYİGÖR A. G.
Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Bülteni
, cilt.12, sa.2, ss.118-140, 2021 (TRDizin)
2021
20215. Sığır Karkas ve Sakatatlarında Hijyen Profilinin Yasal Mevzuat Kriterleri ile Değerlendirilmesi.
ÇETİN E., Ayşegül E., Ahmet Gökhan C., TEMELLİ S., EYİGÖR A. G.
Journal of research in veterinary medicine (Online) , cilt.40, sa.1, ss.61-67, 2021 (TRDizin)
2021
20216. Gıda ve Su Kaynaklı Önemli Viral Enfeksiyonların Güncel Durumu ve Korunma Stratejileri
Ahmet Gökhan C., Ayşegül D., TEMELLİ S., EYİGÖR A. G.
Food and Health
, cilt.7, sa.3, ss.227-241, 2021 (TRDizin)
2020
20207. Gıda İntoleransı ve İnsan Sağlığı Üzerine Etkisi
Akgün Z., TEMELLİ S., EYİGÖR A. G.
Veteriner Tavukçuluk Derneği Mektup Ankara , cilt.18, sa.2, ss.4-12, 2020 (TRDizin)
2019
20198. Salmonella prevalence and serovar distribution in healthy slaughter sheep and cattle determined by ISO 6579 and VIDAS UP Salmonella methods
ÇETİN E., TEMELLİ S., Eyigor A. G.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.56, sa.12, ss.5317-5325, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
20199. Nontyphoid Salmonella carriage, serovar profile and antimicrobial resistance phenotypes in slaughter cattle
ÇETİN E., Serbetcioglu T., TEMELLİ S., Eyigor A. G.
JOURNAL OF FOOD SAFETY
, cilt.39, sa.2, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201510. Detection of Mycoplasma gallisepticum and Mycoplasma synoviae by Real-Time PCRs and Mycoplasma gallisepticum-antibody Detection by an ELISA in Chicken Breeder Flocks
Kahya Demirbilek S., Yilmaz Ö., Eyigor A. G., Temelli S., Carlı K. T.
KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.21, sa.3, ss.361-366, 2015 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2015
201511. Presence of Salmonella in retail grade a eggs determined by the International Organization for Standardization 6579 method and a LightCycler polymerase chain reaction system
Temelli S., Kahya Demirbilek S., Ata Z., Carlı K. T., Eyigor A. G.
ANKARA UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
, cilt.62, sa.2, ss.125-132, 2015 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2006
200612. Inhibition of hepatocarcinogenesis by the deletion of the p50 subunit of NF-kappa B in mice administered the peroxisome proliferator Wy-14,643
Glauert H., Eyigor A. G., Tharappel J., Cooper S., Lee E., Spear B.
TOXICOLOGICAL SCIENCES
, cilt.90, sa.2, ss.331-336, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200313. Real-time polymerase chain reaction for detection of Mycoplasma gallisepticum in chicken trachea
Carli K. T., Eyigor A. G.
AVIAN DISEASES
, cilt.47, sa.3, ss.712-717, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200314. Rapid detection of Salmonella from poultry by real-time polymerase chain reaction with fluorescent hybridization probes
Eyigor A. G., Carli K. T.
AVIAN DISEASES
, cilt.47, sa.2, ss.380-386, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2002
200215. Implementation of real-time PCR to tetrathionate broth enrichment step of Salmonella detection in poultry
Eyigor A. G., Carli K. T., Unal C.
LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY
, cilt.34, sa.1, ss.37-41, 2002 (SCI-Expanded, Scopus)
2001
200116. Prevalence of Salmonella serovars in chickens in Turkey
Carli K. T., Eyigor A. G., Caner V.
JOURNAL OF FOOD PROTECTION
, cilt.64, sa.11, ss.1832-1835, 2001 (SCI-Expanded, Scopus)
2001
200117. Detection of salmonellae in chicken feces by a combination of tetrathionate broth enrichment, capillary PCR, and capillary gel electrophoresis
Carli K. T., Unal C., Caner V., Eyigor A. G.
JOURNAL OF CLINICAL MICROBIOLOGY
, cilt.39, sa.5, ss.1871-1876, 2001 (SCI-Expanded, Scopus)
2001
200118. Rapid identification of avian Salmonella isolates by air thermal cycler amplification and capillary gel electrophoresis
Carli K. T., Caner V., Eyigor A. G.
TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
, cilt.25, sa.5, ss.717-720, 2001 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
1995
199519. SULFATE-REDUCING BACTERIA IN BOVINE FECES
CARLI T., DIKER K., EYIGOR A. G.
LETTERS IN APPLIED MICROBIOLOGY
, cilt.21, sa.4, ss.228-229, 1995 (SCI-Expanded, Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2023
20231. Türkiye'de solunum yolu bulguları olan kanatlı sürülerinde Avian Coronavirus Infectious Bronchitis Virus, Infectious Laryngotracheitis Virus, Avian Metapneumovirus ve Avian Reovirus Sürveyansı
ARDIÇLI Ö., KAHYA DEMİRBİLEK S., ÇÖVEN F., Abbas J., Mayıl F., Darıdere B., et al.
6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, Türkiye, 01 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)
2014
20142. Hayvanlarda Salmonellalar ve Kontrolü
CARLI K. T., KAHYA S., YILMAZ Ö., TEMELLİ S., EYİGÖR A. G.
XXXVI. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 12 - 16 Kasım 2014, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. Et İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
TEMELLİ S., EYİGÖR A. G., ÇETİN E.
Et ve Et Ürünleri, Hecer Canan, Editör, Türkiye Klinikleri Yayın Seri No: 787, Ankara, ss.79-87, 2021
2017
20172. Gıdalarda Mikroorganizmaların Gelişmesini Etkileyen Faktörler
EYİGÖR A. G.
Gıda Güvenliğinin Temel Prensipleri, İrfan Erol, Editör, Anadolu Üniversitesi Webofset Tesisleri, Eskişehir, ss.18-29, 2017
2004
20043. Salmonella Standart ve İleri Tanı
CARLI K. T., EYİGÖR A. G., GONCAGÜL G., GÜNAYDIN E.
Avimedica, 2004