SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
The effect of nutritional interventions reducing oxidative stress on behavioural and gastrointestinal problems in autism spectrum disorder.
International journal of developmental neuroscience : the official journal of the International Society for Developmental Neuroscience
, cilt.83, ss.135-164, 2023 (SCI-Expanded)
Academic stress effects food choice in health school students
ACTA PHYSIOLOGICA
, cilt.211, ss.128, 2014 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
CHANGABLE ENVIRONMENTAL RISK FACTORS IN AUTISM: VITAMIN D AND FOLIC ACID
International Journal of Health Services Research and Policy
, cilt.3, ss.151-160, 2018 (Hakemli Dergi)
Sağlık Çalışanlarında Sağlıklı Yaşam Biçimi Davranışlarının Değerlendirilmesi
Fırat Tıp Dergisi
, cilt.22, sa.4, ss.167-176, 2017 (Hakemli Dergi)
Gebe kadınların beslenme durumlarının değerlendirilmesi
Electronic Journal of Vocational Colleges
, cilt.1, ss.51-57, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Investigation of the Neuroprotective Effect of Co-administered Probiotics and Vitamin D Against Neurotoxicity: an in vitro example
14th International Congress on Psychopharmacology & International Symposium on Child and Adolescent Psychopharmacology, Antalya, Türkiye, 22 - 25 Ekim 2023, ss.35-40
EVALUATION OF THE RELATIONSHIP BETWEEN ADHERENCE TO THE MEDITERRANEAN DİET AND DEPRESSION, ANXIETY, STRESS IN ADULTS
7th INTERNATIONAL CONFERENCE ON MEDICAL & HEALTH SCIENCES, Ordu, Türkiye, 6 Temmuz - 08 Kasım 2023, ss.942-943
THE EFFECT OF MOTHERS’ LEVEL OF BURNOUT ON THE NUTRITION OF THEIR INTELLECTUALLY DISABLED CHILDREN
INTERNATIONAL HEALTH SCIENCES CONFERENCE (IHSC)PROGRAM, Türkiye, 14 - 17 Kasım 2018
Resveratrol otizm spektrum bozukluğunun tedavisinde etkili olabilir mi?
1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS, Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018
Maternal beslenmenin otizm spektrum bozukluğu ile ilişkisi
1st INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS, Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018
TİP2 DİYABETLİLERDE DİYET KALİTESİNİN METABOLİK KONTROLE VE LİPİD PROFİLİNE ETKİSİ
Aydın Multidisipliner Endokrin Günleri, Aydın, Türkiye, 9 - 11 Mart 2018
Nutrisyonel Genomik ve Obezite Üzerine Etkisi
I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, ss.416
Diyetin İntestinal Mikrobiyota Üzerindeki Etkisi
I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017
Nutrisyonel Genomik ve Obezite Üzerine Etkisi
I. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017
Evaluation of Nutritional Status in Children with Autism Spectrum Disorders
4th World Conference on Health Sciences (HSCI-2017), 28 - 30 Nisan 2017
Autism Spectrum Disorder and Vitamin D
4th World Conference on Health Sciences (HSCI-2017), 28 - 30 Nisan 2017
An Evaluation of the Relationship between the Anthropometric Measurements and Blood Lipid Profiles in Adolescents. Oral Presentation
19th International Conference on Interdisciplinary, Multidisciplinary Science, Engineering and Technology, 16 - 17 Şubat 2017
Çocuklarda Kardiyometabolik Risk Profilinin Belirlenmesinde Bel Boy Oranının Kullanılabilirliği
IX. Uluslararası Katılımlı Beslenme ve Diyetetik Kongresi, Ankara, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2014, ss.35
Adolesanlarda Doğum Ağırlığının Kardiyometabolik Risk Faktörleri Üzerindeki Etkisi
2. Fetal Hayattan Çocukluğa İlk 1000 Gün Gebe ve Çocuk Beslenmesi Kongresi, Ankara, Türkiye, 27 Şubat - 29 Mart 2014, ss.64
Evaluation of the relationship between hyperinsulinemia and life style factors in children and adolescents
7th DIETS/EFAD Conference, Verona, İtalya, 8 - 09 Kasım 2013, ss.51
The relationship between cardiometabolic disease risk factors and anthropometric measurements in adolescents.
7th DIETS/EFAD Conference, Verona, İtalya, 8 - 09 Kasım 2013, ss.87
DİYETLE KALSİYUM ALIMININ OBEZİTE ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
3. TRAKYA AİLE HEKİMLİĞİ KONGRESİ, Edirne, Türkiye, 31 Ekim - 03 Kasım 2013, ss.51
Adolesanlarda Tv İzleme-Bilgisayar Kullanma Ve Fiziksel Aktivitenin Bazı Antropometrik Ve Biyokimyasal Parametreler İle İlişkisi
3. TRAKYA AİLE HEKİMLİĞİ KONGRESİ, Edirne, Türkiye, 31 Ekim - 03 Kasım 2013, ss.32-33
Çoğul Doğan Bebeklerin Beslenme Durumlarının Büyüme Üzerine Ekisi
VIII. Uluslararası Katılımlı Beslenme ve Metabolik Hastalıklar Kongresi, Ankara, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2005, ss.25
Kitap & Kitap Bölümleri
Özel Gereksinimli Çocuklarda Beslenme
Ankara Nobel Tıp Kitabevleri, Ankara, 2025
Emziklilik Döneminde İşlevsel Besinler ve Sağlık
Sürdürülebilir Sağlıkta İşlevsel Besinler, Nevra Koç, Editör, Nobel Tıp Kitapevi, Ankara, ss.111-126, 2023
KEFIR BEVERAGE AND ITS EFFECTS ON HEALTH
MILK-BASED BEVERAGES, VOL 9: THE SCIENCE OF BEVERAGES, Grumezescu,AM (Grumezescu,AM) Holban,AM (Holban,AM), Editör, WOODHEAD PUBL LTDABINGTON HALL ABINGTON, CAMBRIDGE CB1 6AH, CAMBS,, Cambridge, ss.273-296, 2019
Effects of the gut microbiota on autism spectrum disorder
Handbook of Food Bioengineering, Grumezescu AM,Holban AM, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Cambridge, ss.347-368, 2018
Okul Öncesi ve Okul Çağı Çocuk Beslenmesi
Beslenmenin Esasları Ve Sağlığın Korunmasında Beslenme, Özenoğlu A, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, Ankara, ss.683-698, 2016
Evaluation Of Risk Factors Affecting Obesity Development In Children And Adolescents.
A Current Prepective on Health Sciences, Ayşegül Yıldırım Kaptanoğlu, Editör, Rotipo, Sofija, ss.562-571, 2014
The Relationship Between Nutrient Intake And Blood Pressure In 15-18 Year Old Adolescents.
A Current Prepective on Health Sciences, Ayşegül Yıldırım Kaptanoğlu, Editör, Rotipo, Sofija, ss.582-589, 2014
The Healthy Life Style Behaviors Of Health School Students And Relevant Factors
A Current Prepective on Health Sciences, Ayşegül Yıldırım Kaptanoğlu, Editör, Rotipo, Sofija, ss.571-582, 2014
Autism Spectrum Disorder and Nutrition
Science and education at the Beginning of the 21. Century in Turkey, Mortan K,Hristov İ,Strelova O,A-TASOY E., Editör, St Kliment Ohridski University, Sofija, ss.582-590, 2014
Çoğul Gebeliklerde Beslenme
Gebelikte Beslenme, Gülden Köksal, Editör, Danone Enstitüsü Derneği, İstanbul, ss.33-40, 2013