Araştırma Alanları

MİKROBİYOLOJİ

Mikrobiyoloji, bakteriler, virüsler ve mantarlar dahil olmak üzere mikroorganizmaların temel ve uygulamalı çalışmalarının tüm yönleriyle ilgilenen kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda mikrobiyal patojenlerin oluşumu ve tedavisinin klinik yönleri, mikrobiyal biyokimya ile ilgili temel bilim çalışmaları ve biyoteknolojide çevresel mikrobiyoloji ve bakteriyel / viral kullanımları ile ilgili kaynakları da ele almaktadır.

BİYOTEKNOLOJİ VE UYGULAMALI MİKROBİYOLOJİ

Biyoteknoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji, canlı organizmaların ürünleri üretmek veya insan ihtiyaçlarını karşılamak için sorunları çözmek için manipülasyonu üzerine geniş bir yelpazeyi kapsayan kaynakları içermektedir. Konular genetik mühendisliğini içerir; moleküler tanı ve tedavi teknikleri; genom veri madenciliği; gıda ve ilaçların biyoişlemi; zararlıların biyolojik kontrolü; çevresel biyoremidasyon; ve biyo-enerji üretimi. Bu kategori aynı zamanda ilgili sosyal, iş ve düzenleyici konularla ilgilenen kaynakları da kapsamaktadır.

KİMYA, MULTİDİSİPLİNER

Kimya, Multidisipliner, kimya bilimlerine genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları içerir. Bu kategoride birçok kimya alanına uygun özel konu kimya kaynakları da yer almaktadır. Analitik, inorganik ve nükleer, organik, fiziksel veya polimer kimyaya öncelikli olarak odaklanan kaynaklar kendi kategorilerine yerleştirilir.

POLİMER BİLİMİ

Polimer Bilimi, doğal veya sentetik polimerlerin çalışması, üretimi ve teknolojisi ile ilgili tüm kaynakları içerir. Polimer malzemeler üzerindeki kaynaklar da bu kategoride ele alınmaktadır.

SPEKTROSKOPİ

Spektroskopi, elektromanyetik spektrumların, çeşitli kaynaklardan yayılan ya da radyasyon enerjisinin emiliminden kaynaklanan üretim, ölçüm ve yorumlama ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori, parçacıkların ışınlarının spektrumlarını analiz etmek veya kütle spektrumlarını belirlemek için çeşitli tekniklerden herhangi birini rapor eden kaynakları içerir.

KİMYA, ANALİTİK

Kimya, Analitik, kimyasal sistemler hakkında her türlü bilgiyi veren tekniklere kaynak sağlar. Konular kromatografi, termal analiz, kemometri, ayırma teknikleri, piroliz ve elektroanalitik ve radyoanalitik kimya içerir. Kimyada analitik tekniklere ve uygulamalara odaklanırken, bazı spektroskopi kaynakları bu kategoriye dahil edilebilir.

MALZEME BİLİMİ, KARAKTERİZASYON VE TEST

Malzeme Bilimi, Karakterizasyon ve Test, malzemeleri değerlendirmek ve test etmek için kullanılan tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu teknikler tahribatsız muayene, kırınım analizi, elektron mikroskobu, elektron spektroskopisi, iyon ışın analizi, mekanik test, optik karakterizasyon ve taramalı tünelleme mikroskobunu içerir.

MALZEME BİLİMİ, KAPLAMALAR VE FİLMLER

Malzeme Bilimi, Kaplamalar ve Filmler, bir temel malzemeye (alt tabaka) uygulanan kaplama ve filmlerde araştırmalara odaklanan kaynakları kapsar. Metaller, alaşımlar, reçine çözeltileri ve katı / sıvı süspansiyonlar endüstride en yaygın kullanılan kaplamalardır. Uygulama yöntemleri arasında elektroliz, buhar biriktirme, vakum veya püskürtme, perdahlama, silindir kaplama, ekstrüzyon veya ısıyla sertleştirme gibi mekanik araçlar bulunur.

MALZEME BİLİMİ, ÇOKDİSİPLİNLİ

Malzeme Bilimi, Multidisipliner, malzemelerin doğası, davranışı ve kullanımı ile ilgili genel ya da çok disiplinli bir yaklaşıma sahip olan kaynakları kapsar. İlgili konular arasında seramikler, kompozitler, alaşımlar, metaller ve metalurji, nanoteknoloji, nükleer malzemeler, yapışma ve yapıştırıcılar yer almaktadır.

MALZEME BİLİMİ, TEKSTİL

Malzeme Bilimi, Tekstil, doğal liflerden (örneğin deri, pamuk, yün, tahta) ve / veya sentetik elyaftan (ör., Polyester, vinil, naylon) yapılmış malzemelerden giysi ve mobilya imalatına odaklanan kaynakları kapsar. Boya ve renkleri ve elyaf kimyasını kapsayan kaynaklar da dahildir.

MALZEME BİLİMİ, BİYOMATERYAL

Materyal Bilimi, Biyomateryaller, onarımın veya fonksiyonların büyütülmesi için sentetik replasmanların geliştirilmesine yardımcı olmak için canlı dokunun fiziksel özelliklerini analiz eden kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, tasarlanmış biyomalzemelerin in vitro ve in vivo olarak tıbbi implantlar, cihazlar ve sensörler gibi amaçlarla geliştirilmesi, denenmesi, performansı ve biyouyumluluğunu kapsamaktadır.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, YAPAY ZEKA

Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.

Mikrobiyoloji
Kimya
Malzeme Bilimi
Temel Bilimler (SCI)
Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG)