Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Devlet Konservatuvarı, Müzik, Piyano
Araştırma Alanları: Piyano ve Arp

Metrikler

Yayın

2

Açık Erişim

1

Biyografi

Avusturya’da düzenlenen 17. Uluslararası Johannes Brahms Yarışması’nda piyano dalında ikincilik ödülünü kazanan Özgür Ünaldı, yarışmanın tarihinde ödül alan ilk Türk piyanist olurken, üç turluk üstün performansı jüriden “en iyi Brahms yorumu” gibi övgüler almasını sağladı. Piyanist yarışma sonrasında Türkiye’de ve uluslararası çevrelerde büyük ilgi topladı ve birçok müzik otoritesinin dikkatini çekmeyi başardı.

Özgür Ünaldı, yedi yaşında Prof. Seçkin Gökbudak'tan özel piyano ve teori dersleri alarak ilk müzik eğitimine başladı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ndeki tam burslu eğitimi boyunca ünlü piyano pedagogu Prof. Gülnara Aziz’in (Prof. Nasedkin’in öğrencisi) sınıfında yetişen piyanist, bu kurumdan ‘Bölüm ve Fakülte Birincisi’ olarak mezun oldu. 2006 yılındaki mezuniyetinin ardından Moskova - Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nda Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı’nın eğitim bursuyla sanatta yeterlik düzeyinde okumaya başladı.

Moskova’da Rus piyano okulunun önemli temsilcilerinden Prof. İrina Plotnikova’nın piyano sınıfına girmeye hak kazanan Ünaldı, pedagogun sınıfında özel bir yer edinerek 2010 yılında bu kurumdaki sanatta yeterlik çalışmalarını başarı ile tamamladı. Moskova’daki eğitiminin ardından ülkesinin kültürel gelişimine katkı sağlayabilmek amacıyla yurda dönen sanatçı, solistik kariyeri, oda müziği kariyeri, konservatuvar eğitimi, kompozisyon çalışmaları, konser ve ustalık sınıfı organizasyonları ve diğer özgün projeler gibi birçok farklı alanlarda bu amacında ilerlemeye devam etmektedir.

Özgür Ünaldı, yurtiçi ve yurtdışında birçok konser, festival, resital ve çalıştaylarla kariyerinde ilerlerken önde gelen orkestra şeflerinin yönetimindeki farklı senfoni orkestralarıyla konçertolar seslendirdi. Hayal gücüyle beslenen detaylı ve sorgulayıcı yorumculuk prensiplerinin bilimle buluşması şeklinde tanımlanabilecek, Prof. Robert Levin’in bulguları temelinde geliştirdiği doğaçlamalı Mozart yorumları yankı uyandırdı ve övgüler aldı, Mozart yorumculuğu hakkında yazdığı bilimsel bir makale de yayınlandı.

Öğrenciliği sırasında kompozisyon alanında Hatıra Ahmedli Cafer, Bujor Hoinic ve Zarife Bakihanova’yla çalışan Özgür Ünaldı’nın solo piyano için farklı formlarda bestelediği Prelüd, Tokkata, Çeşitlemeler gibi eserleri ve klasik konçertolar için kadansları, ikili ve üçlü enstrümanlar için düzenlemeleri dinleyici ve önde gelen müzisyenlerden olumlu eleştiriler almıştır. Oda müziği alanındaki kariyerine kısa sürede adını geniş çevrelere duyurmayı başaran Bosphorus Trio’yla devam etmektedir. Keman sanatçısı Özgecan Günöz ve çellist Çağlayan Çetin gibi müzisyenlerle beraber kurulan Bosphorus Trio’nun tüm üyeleri, oda müziği alanında Günther Pichler (Alban Berg Quartet’in birinci kemancısı) imzalı, Accademia Chigiana “Merit Diploması” sahibidir. Bosphorus Trio’nun “Turkish Piano Trios” başlıklı Naxos’tan çıkan albümü dünya prömiyeri kayıtlar içermektedir. Ünaldı ayrıca, kendine has özel tonuyla bilinen başarılı viyola sanatçısı eşi Elena Ünaldı ile yurtiçi ve yurtdışında özgün projelerle gelişen repertuvarla ikili konserler vermekte ve müzik çevrelerinde büyük beğeniyle karşılanmaktadır.

Özgür Ünaldı aktif olarak sürdürdüğü konser hayatının yanında Türkiye’nin önde gelen konservatuvarlarından Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda doçent ünvanıyla Piyano Anasanat Dalı’ndaki görevine devam etmektedir, öğrencileri yarışmalarda, çeşitli senfoni orkestralarının seçmelerinde başarılar, yurtdışında önemli okullarda okuma hakkı kazanmışlardır. 

İletişim

E-posta
ounaldi@uludag.edu.tr
Web Sayfası
www.ozgurunaldi.com
İş Telefonu
+90 224 294 2743
Posta Adresi
Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 16059 Görükle Kampüsü Nilüfer