Hakkımızda

Metrikler

Yayın

51

Atıf (WoS)

421

Atıf (Scopus)

515

Proje

16

Fikri Mülkiyet

1

Tez

4

Tez Danışmanlığı

7
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyomalzemeler; insan vücudundaki organ veya dokuların işlevlerini yerine getirmek, tedavi etmek ya da desteklemek amacıyla kullanılan, sürekli olarak veya belli aralıklarla biyolojik sistemler veya vücut akışkanlarıyla temas eden doğal ya da sentetik malzemeler olarak tanımlanmaktadır. Biyomalzeme bilimi; kimya, fizik, moleküler biyoloji, mekanik, elektronik, tekstil, tıp, veterinerlik, eczacılık, doku mühendisliği gibi çok sayıda bilim dalından yararlanmakta olup, malzeme bilimi ve mühendisliğinin 21. yüzyılda önemli ilerlemeler kaydedilen alt kollarından biri haline gelmiştir.

Farklı disiplinlerde faaliyet gösteren akademisyenler, lisanüstü öğrenciler ve özel sektör çalışanlarından oluşan grubumuz, 2009 yılından beri medikal alanda kullanıma uygun polimer esaslı biyomalzeme üretimi üzerine lisansüstü tez çalışmaları, bilimsel araştırma projeleri, TRL 5-6 seviyesine gelmiş prototip tasarımları ve ulusal/uluslararası bazda patent başvuruları gerçekleştirmektedir.

Grubumuzun amacını ve motivasyonunu; temel bilimleri, mühendislik yöntemlerini ve gelişmiş teknolojileri kullanarak tıp ve sağlık alanındaki uygulamalar için yenilikçi ve özgün biyomalzemelerin tasarımını, üretimini ve karakterizasyonunu gerçekleştirerek hem literatür hem de ticari kulanım açısından ilk örneklerin ortaya çıkarılması oluşturmaktadır.

Biyomalzemeler Çalışma Grubu üyeleri tarafından gerçekleştirilen araştırmalar; doğal ve sentetik polimerler, biyobozunur polimerler, biyopolimerler, polimerik biyomalzemeler, nanolifler, nanokompozit malzemeler, tıbbi tekstiller, yara örtüleri, adezyon bariyerleri, meshler, ameliyat iplikleri, biyosensörler, ilaç taşıma sistemleri, afinite kolonları, kriyojeller, hidrojeller üzerine yoğunlaşmıştır.

Daha detaylı bilgiler için lütfen grubumuzla bağlantı kurunuz.