Elektrikli Taşıtlar için Batarya Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Platformunda 7 Adet teknik ve 1 Adet Toplumsal Etki Analizi Projesi olmak üzere toplam 8 adet proje yürütülecektir. Projede, Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin Otomotiv, Makine, Endüstri ve Çevre Mühendisliği Bölümlerinden öğretim üyeleri teknik projede araştırmacı olarak; Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme, Ekonometri ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümlerinden öğretim üyeleri ise Toplumsal Etki Analizi Projesinde araştırmacı olarak görev alacaklardır.
TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Projesinde Bursa Uludağ Üniversitesinden 28 adet araştırmacı, 30 adet bursiyer ve 2 adet yardımcı personel görev alacak olup proje kapsamında platformda 103 araştırmacı, 41 bursiyer ve 10 yardımcı personel olmak üzere toplamda 154 proje personeli bulunmaktadır.
Bursa Uludağ Üniversitesinin Araştırma Programı Yönetici Kuruluş olarak yer aldığı TÜBİTAK 1004 Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında, tüm dünyada talebi giderek artan elektrikli taşıtlar batarya taşıyıcı sistem ve komponentleri için özel sektör, yükseköğretim kurumları ve kamu kurumları araştırma altyapıları işbirliği ile yüksek teknoloji platformu oluşturulması hedeflenmektedir.
“Elektrikli Taşıtlar İçin Batarya Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Platformu (BATEG)" başlıklı araştırma programımızda, Eskişehir Teknik Üniversitesi (İleri Teknolojiler Araştırma ve Uygulama Merkezi), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (İleri Mühendislik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi), TÜBİTAK RUTE (Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü) ile beraber Coşkunöz Metal Form Makina End. ve Tic. A.Ş., Coşkunöz Kalıp Ar-Ge Merkezi ve ASAŞ Ar-Ge Merkezi, yürütücü kuruluşlar olarak yer almaktadır.