Bandırma ilçesinde broiler üretiminin ekonominin analizi


Tezin Türü: Yüksek Lisans

Tezin Yürütüldüğü Kurum: Uludağ Üniversitesi, Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 1995

Tezin Dili: Türkçe

Öğrenci: ÇİĞDEM ÖZKORKMAZ

Danışman: HASAN VURAL

Özet:

Bu çalışmada, Bandırma ilçesi broiler işletmelerinin ekonomik yapısı, 24 adet broiler işletmesinden toplanan verilere bağlı olarak incelenmiştir. İşletmeler kapasitelerine göre; 10.000 adete kadar ve 10.000 adetten büyük olmak üzere iki guruba ayrılmıştır. Buna göre, incelenen işletmelerde piliç eti maliyeti; birinci grupta 32.133.-TL/kg. ikinci grupta, 30.474.-TL/kg., saf hasılaları ise; birinci gurupta 1.071.847.200.-TL ve ikinci grupta 5.545.995.830.-TL olarak hesaplanmıştır. Üretim maliyetinde, yem masrafları yaklaşık %73 değeri ile en yüksek paya sahiptir.