1. TARLA BİTKİLERİ KONGRESİ, İzmir, Türkiye, 25 - 29 Nisan 1994, ss.1-5
Bu araştırma ,Güney Marmara Bölgesi koşullarında yetiştirilen bazı makarnalık ve ekmeklik buğday hat ve çeşitlerinin, geriye melezleme yöntemiyle verim ve kalite yönünden iyileştirilmesi amacıyla Uludağ Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi deneme parsellerinde yürütülüştür. İkinci kez geriye melezlenmiş bitki hatlarından elde edilen sonuçlara göre, maakarnalık ve ekmeklik buğdayların tümü bitki boyu bakımından recurrent atalarını geçmişlerdir. Başak boyu bakımından, donör atası Erzincan çeşidi olan geri melez komisyonu dışındaki tüm makarnalık ve ekmeklik geri melez bitkiler recurrent atalarından üstün gelmişlerdır, Başakta tane ağırlığı ve bin tane ağırlığı bakımından,
yalnızca makarnalık çeşitler recurrent atalarından yüksek değerler vermişlerdir. Protein yüzdesi açısından makarmalık buğdaylarda, Japiga çeşidinin geri melez kombinasyonu ile ekmeklik buğdayların tüm geri melez kombinasyonları recurrent atalarından düşük değerler almışlardır.