-
2018 - 2022 Türkiye'de yetişen Phytolacca americana L. meyvesinin farklı bölgelerinin fenolik içeriği, antioksidan, antimikrobiyal ve antikanser aktivitelerinin araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
DEMİRKAN E. (Yürütücü), YILDIZ G., ERTÜRK E., SEVGİ T.
-
2018 - 2022 Yeni izole Bacillus megaterium EBD 9-1’den üretilen termostabil fitaz enziminin yumurtacı ve etlik piliç rasyonlarında kullanım etkinliğinin araştırılması.
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Sevgi T., Cengiz Ş. Ş.(Yürütücü), Demirkan E., Biricik H., Yeşillbağ D.
-
2018 - 2021 Yeni izolat Bacillus sp. suşundan lipaz: taranması, üretim koşullarının optimizasyonu, kısmi saflaştırılması, karakterizasyonu, deterjan endüstrisindeki potansiyel uygulamaları ve Bacillus cinsinin genetik çeşitliliğinin ortaya çıkarılması.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Demirkan E. (Yürütücü), Sevgi T., Ersoy F.
-
2017 - 2019 Elif Demirkan, Tuba Sevgi, Rekombinant C. reinhardtii Suşları Kullanılarak Isı Şoku Yanıtına Bazı Fiziksel ve Kimyasal Parametrelerin Etkisinin Araştırılması,
-
2016 - 2017 Türkiye topraklarından izole edilmiş Bacillus sp. suşlarının petrol parçalama yeteneklerinin saptanmas
-
2014 - 2017 Biyopolimer Nanoparçacık Kompozit Nanoliflerle Enzim İmmobilizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Sevgi T., Demirkan E. (Yürütücü), Aykut Y.
-
2015 - 2016 Bacillus sp suşlardan antimikrobiyal madde üretimi besi yerinin optimizasyonu antimikrobiyal maddenin kısmi saflaştırılması ve karakterizasyonu
-
2012 - 2016 Türkiye topraklarından izole edilecek Bacillus sp suşlarından fitaz üretimi üretim koşullarının optimizasyonu enzimin saflaştırılması karakterizasyonu ve genin E colide ifade edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
DEMİRKAN E. (Yürütücü), ERSOY F., SEVGİ T.