Araştırma Alanları

ETİK

Etik, insan davranışının ve iş ahlakı, tıp etiği, çevre etiği, vb. Gibi sosyal ilişkilerin değerlendirmesinin tüm yönleri dahil olmak üzere normatif etik üzerine kaynakları kapsar. Tanımlayıcı etiği A & HCI, Felsefe'de kapsamlı olarak ele alınmaktadır.

EĞİTİM VE EĞİTİM ARAŞTIRMASI

Eğitim ve Öğretim Araştırmaları, teorik eğitimden uygulamalı, anaokulundan doktora derecesine kadar, eğitimin tüm alanlarındaki kaynakları kapsar. Bu kategoride pedagoji ve metodolojinin yanı sıra eğitim tarihi, okuma, müfredat çalışmaları, eğitim politikası, eğitim sosyolojisi ve ekonomisi, sınıfta bilgisayar kullanımı gibi kaynaklar yer almaktadır.

İLETİŞİM

İletişim, sözel ve sözel olmayan fikir ve bilgi alışverişi çalışmalarının kaynaklarını kapsamaktadır. İletişim teorisi, pratiği ve politikası, medya çalışmaları (gazetecilik, yayıncılık, reklamcılık vb.), Kitle iletişimi, kamuoyu, konuşma, iş ve teknik yazının yanı sıra halkla ilişkiler de buna dahildir.

SPOR BİLİMLERİ

Spor Bilimleri, insan performansının uygulamalı fizyolojisi, spor katılımı için fiziksel koşullandırma, spor performansı için optimal beslenme ve sporla ilişkili yaralanma ve hastalıkların önlenmesi ve tedavisine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda spor psikolojisi ve sosyolojisi kaynakları içerir.

SİNİR BİLİMİ

Nörobilim, beyin, sinir fizyolojisi ve sağlık ve hastalıkta işlev hakkındaki tüm temel araştırma alanlarındaki kaynakları kapsar. Odaklanma alanları arasında nörotransmiterler, nöropeptidler, nörokimya, nöral gelişim ve nöral davranış bulunur. Kapsama ayrıca nöro-endokrin ve nöro-immün sistemlerde, somatosensoriyel sistemde, motor sistemde ve duyusal motor entegrasyonunda, otonomik sistemde ve sinir sistemi hastalıklarında bulunan kaynakları içerir.

DAVRANIŞ BİLİMLERİ

Davranış Bilimleri, insanlarda veya hayvanlarda gözlemlenebilir eylemin biyolojik bağıntılarını ele alan kaynakları kapsar. Bunlar, saldırganlık, cinsel davranış ve öğrenme gibi doğal ve farmakolojik çeşitli faktörleri içerir. Bu kategorideki kaynaklar nörobiyoloji, deneysel psikoloji, etoloji, bilişsel değerlendirme ve nörolojik bozuklukların davranışsal sonuçlarını kapsamaktadır.

PSİKOLOJİ, UYGULAMALI

Uygulamalı Psikoloji, seçim, eğitim, performans ve değerlendirme dahil olmak üzere örgütsel psikolojinin kaynaklarını kapsar; Örgütsel davranış; danışmanlık ve gelişim; havacılık psikolojisi ve spor psikolojisi gibi.

PSİKOLOJİ, DENEYSEL

Psikoloji, Deneysel bilinç ile ilgili kaynakları kapsar; biliş ve hafıza; görsel, işitsel ve konuşma algısı; ve ekolojik psikoloji.

PSİKOLOJİ, MULTİDİSİPLİNER

Psikoloji, Multidisipliner, alana genel veya disiplinler arası bir yaklaşımla kaynakları kapsar. Bu kategoride felsefi psikoloji, psikobiyoloji ve psikoloji tarihi kaynakları yer almaktadır.

PSİKOLOJİ, SOSYAL

Psikoloji, Sosyal, bireyin sosyal bağlamdaki davranışları üzerine kaynakları kapsar. Alanlar arasında grup süreçleri, kişilerarası süreçler, kültürlerarası ilişkiler, kişilik, sosyal roller, ikna, uyum, uygunluk, cinsiyet rolleri ve cinsel yönelim yer almaktadır.

PSİKOLOJİ

Psikoloji, insan davranışları ve zihinsel süreçleri inceleyen kaynaklar ile ilgilidir. Bu kategori, algı, düşünce ve davranışların biyolojik ve nörolojik temellerini kapsamaktadır; yaşam boyu psikolojik gelişim ve değişim; duygusal ve zihinsel rahatsızlıklara ve hastalıklara ve onların tedavisine ek olarak. İnsan davranışlarını ve zihinsel süreçleri aydınlatmak için hayvan davranışlarını rapor eden kaynaklar da ele alınmaktadır.