Eğitim Bilgileri
- Doktora, The University of Hull, Biological Sciences, Birleşik Krallık 1993 - 1997
- Yüksek Lisans, Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), Türkiye 1991 - 1994
- Lisans, Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi Bölümü, Türkiye 1987 - 1991
Yabancı Diller
- İngilizce, C1 İleri
Yaptığı Tezler
- Doktora, Transformations of fatty acids in filamentous fungi, The University of Hull, Biological Sciences, 1997
- Yüksek Lisans, Trilye (Gemlik) çeşidi zeytinlerin konserve tipi sofralık siyah zeytin üretimine uygunluğu üzerinde bir araştırma, Bursa Uludağ Üniversitesi, FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ, Gıda Mühendisliği (Yl) (Tezli), 1994
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
- Doç.Dr., Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, 2015 - Devam Ediyor
- Araştırma Görevlisi, Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, 1992 - 2000
Akademik İdari Deneyim
- Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı, Bursa Uludağ Üniversitesi, U.Ü.Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2018 - Devam Ediyor
- Erasmus Koordinatörü, Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, 2012 - Devam Ediyor
- Farabi Koordinatörü, Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, 2012 - Devam Ediyor
- Farabi Koordinatörü, Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, 2003 - Devam Ediyor
- Erasmus Koordinatörü, Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, GIDA MÜHENDİSLİĞİ, 2003 - Devam Ediyor
- Bursa Uludağ Üniversitesi, ZİRAAT FAKÜLTESİ, Gıda Mühendisliği Bölümü, 2000 - 2001
Yönetilen Tezler
- Akpınar Bayizit A., Matthiola incana L. (şebboy çiçeği)'nin fizikokimyasal yapısı ve antioksidan potansiyeli, Yüksek Lisans, D.ZORBAZ(Öğrenci), 2020
- AKPINAR BAYİZİT A., Damla sakızının (Pistacia lentiscus L.) antioksidan aktivitesinin belirlenmesi, Yüksek Lisans, E.ERDÖNMEZ(Öğrenci), 2018
- AKPINAR BAYİZİT A., Bursa ilinde tüketime sunulan salamura siyah zeytinlerde sorbik asit ve benzoik asit miktarlarının belirlenmesi, Yüksek Lisans, S.TOKAT(Öğrenci), 2018
- AKPINAR BAYİZİT A., Nar (Punica granatum L.) kabuk ve çekirdeklerinin antioksidan kapasitelerinin belirlenmesi, Yüksek Lisans, G.OKUMUŞ(Öğrenci), 2016
- AKPINAR BAYİZİT A., Spirulina platensis'ten farklı ortam koşullarında biyokütle ve gama-linolenik asit üretimi, Doktora, O.IRMAK(Öğrenci), 2015
- AKPINAR BAYİZİT A., Arbutus unedo l. meyvesinin bileşimi ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi, Yüksek Lisans, E.YILDIZ(Öğrenci), 2014
- AKPINAR BAYİZİT A., Bazı mikroalglerin yağ asidi profillerinin belirlenmesi, Yüksek Lisans, O.IRMAK(Öğrenci), 2010
- AKPINAR BAYİZİT A., Elma suyu konsantresi üretiminde renk stabilizasyonu, Yüksek Lisans, D.KAYA(Öğrenci), 2010
- AKPINAR BAYİZİT A., Yeşil zeytin ezmesi üretiminin optimizasyonu, Yüksek Lisans, A.AKA(Öğrenci), 2009
- AKPINAR BAYİZİT A., Siyah sofralık zeytin fermentasyonunda alkali ve enzimatik yöntemlerin fiziko-kimyasal özellikler üzerine etkisi, Yüksek Lisans, S.TUNA(Öğrenci), 2006
- AKPINAR BAYİZİT A., Siyah sofralık zeytin fermentasyonunda alkali ve enzimatik yöntemlerin mikrobiyolojik özellikler üzerine etkisi, Yüksek Lisans, S.YURTSEVER(Öğrenci), 2006
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
-
Bioaccessibility of Carotenoids and Polyphenols in Organic Butternut Squash (<i>Cucurbita moschata</i>): Impact of Industrial Freezing ProcessKamiloğlu Beştepe S., Koc Alibasoglu E., Acoglu Celik B., Çelik M., Bekar E., Ünal T. T., Kertis B., Akpınar Bayizit A., Yolcı Ömeroğlu P., Çopur Ö. U.FOODS, cilt.13, sa.2, 2024 (SCI-Expanded)
-
The probiotic chestnut-based dairy matrix: Influence on the metabolomic formation and the nutritional qualityYılmaz Ersan L., Özcan T., Akpınar Bayizit A., Usta-Gorgun B., Keser G., Ciniviz M., Demiray-Teymuroglu M.INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY, cilt.76, ss.895-908, 2023 (SCI-Expanded)
-
Investigating the effect of harvest season on the bioaccessibility of bee pollen polyphenols by ultra-high performance liquid chromatography tandem mass spectrometryAkpınar Bayizit A., Bekar E., Ünal T. T., Celik M. A., Celik B. A., Alibasoglu E. K., Dilmenler P. S., Yolcı Ömeroğlu P., Çopur Ö. U., Kamiloğlu Beştepe S.EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.249, sa.10, ss.2529-2542, 2023 (SCI-Expanded)
-
Probiotic Fermentation and Organic Acid Profile in Milk Based Lactic Beverages Containing Potential Prebiotic Apple ConstituentsÖzcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Delikanlı Kıyak B., Keser G., Ciniviz M., Barat A.Tarim Bilimleri Dergisi, cilt.29, sa.2, ss.734-742, 2023 (SCI-Expanded)
-
Interaction of probiotic activity, antioxidative capacity, and gamma- amino butyric acid (GABA) in chestnut milk-fortified yogurtYILMAZ ERSAN L., ŞAHİN S., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., Usta-Gorgun B., Ciniviz M., Keser G.Journal of Food Processing and Preservation, cilt.46, sa.12, 2022 (SCI-Expanded)
-
Assessment of socio-demographic factors, health status and theknowledge on probiotic dairy productsYılmaz Ersan L., Özcan T., Akpınar Bayizit A.FOOD SCIENCE AND HUMAN WELLNESS, cilt.9, sa.3, ss.272-279, 2020 (SCI-Expanded)
-
POTENTIAL PREBIOTIC EFFECTS OF MUSHROOM EXTRACTS ON THE VIABILITY OF BIFIDOBACTERIUM BIFIDUMÖzcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Ozcan O., Delikanlı Kıyak B., Ozyurek M. B., Teksoy S.FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, cilt.29, sa.3, ss.1452-1458, 2020 (SCI-Expanded)
-
RESPONSE SURFACE OPTIMIZATION FOR gamma-LINOLENIC ACID PRODUCTION OF ARTHROSPIRA (SPIRULINA) PLATENSISSahin O. I., AKPINAR BAYİZİT A.FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, cilt.29, sa.1, ss.490-496, 2020 (SCI-Expanded)
-
Assessment of antioxidant capacity by method comparison and amino acid characterisation in buffalo milk kefirÖZCAN T., ŞAHİN S., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L.INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY, cilt.72, sa.1, ss.65-73, 2019 (SCI-Expanded)
-
Comparison of antioxidant capacity of cow and ewe milk kefirsYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN S.JOURNAL OF DAIRY SCIENCE, cilt.101, sa.5, ss.3788-3798, 2018 (SCI-Expanded)
-
EVALUATING THE IMPACT OF GEOTHERMAL WATER ON GROWTH, LIPID ACCUMULATION AND FATTY ACID COMPOSITION BY SPIRULINA PLATENSISSahin O. I., AKPINAR BAYİZİT A.FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, cilt.27, ss.3617-3623, 2018 (SCI-Expanded)
-
THE EFFECT OF GUMS ON THE GROWTH OF BIFIDOBACTERIUM LONGUMYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., Usta B., Kandil M., Eroglu E.FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, cilt.27, sa.6, ss.4270-4276, 2018 (SCI-Expanded)
-
Antioxidant properties of probiotic fermented milk supplemented with chestnut flour (Castanea sativa Mill)ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, cilt.41, sa.5, 2017 (SCI-Expanded)
-
Probiotic Cream: Viability of Probiotic Bacteria and Chemical CharacterizationYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., TURAN M. A., TAŞKIN M. B.JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, cilt.41, sa.1, 2017 (SCI-Expanded)
-
Impact of Some Gums on the Growth and Activity of Bifidobacterium animalis subsp. lactisYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., OMAK G.Journal of Food Engineering, cilt.3, sa.1, ss.73-77, 2017 (SCI-Expanded)
-
“Consumers’xx Behavior towards Table Olives”AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E., VURAL H.Journal of Food Engineering, cilt.3, sa.1, ss.83-88, 2017 (SCI-Expanded)
-
Survival of Lactobacillus spp in Fruit Based Fermented Dairy BeveragesÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., BERRAK D., ABDULLAH B.International Journal of Food Engineering, cilt.1, sa.1, ss.44-49, 2015 (SCI-Expanded)
-
Determinationn of the Fatty Acid Composition of Four Microalge SpeciesCEBECİ O. I., AKPINAR BAYİZİT A.Wulfenia, cilt.22, sa.1, ss.21-39, 2015 (SCI-Expanded)
-
Evaluation of physicochemical and sensory properties of green olive pastesAka-Kayguluoglu A., AKPINAR BAYİZİT A., Sahin-Cebeci O. I.INDIAN JOURNAL OF TRADITIONAL KNOWLEDGE, cilt.13, sa.4, ss.654-658, 2014 (SCI-Expanded)
-
Single cell oil (SCO) production by Fusarium species using cheese whey as a substrateAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., Basoglu F.MLJEKARSTVO, cilt.64, sa.2, ss.111-118, 2014 (SCI-Expanded)
-
Functional compounds and antioxidant properties of dried green and red peppersOzgur M., Ozcan T., Akpinar-Bayizit A., Yilmaz-Ersan L.AFRICAN JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH, cilt.6, sa.25, ss.5638-5644, 2011 (SCI-Expanded)
-
The formation of polycyclic hydrocarbons during smoking process of cheeseÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., Sahin O. I., YILMAZ ERSAN L.MLJEKARSTVO, cilt.61, sa.3, ss.193-198, 2011 (SCI-Expanded)
-
Assesment of some microbiological and chemical properties of pismaniye sweetYILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., Sahin O. I., AYDINOL SÖNMEZ P.AFRICAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY RESEARCH, cilt.5, sa.9, ss.1119-1122, 2011 (SCI-Expanded)
-
Effect of Dehydration on Several Physico-Chemical Properties and the Antioxidant Activity of Leeks (Allium porrum L.)ÖZGÜR M., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA, cilt.39, sa.1, ss.144-151, 2011 (SCI-Expanded)
-
Effects of edible film coatings on shelf-life of mustafakemalpasa sweet, a cheese based dessertGuldas M., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.47, sa.5, ss.476-481, 2010 (SCI-Expanded)
-
Analysis of Mineral Content in Pomegranate Juice by ICP-OESAkpinar-Bayizit A.ASIAN JOURNAL OF CHEMISTRY, cilt.22, sa.8, ss.6542-6546, 2010 (SCI-Expanded)
-
A TURKISH CHEESE-BASED DESSERTBayizit A., Ozcan T., Yilmaz L.BULGARIAN JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE, cilt.16, sa.4, ss.493-499, 2010 (SCI-Expanded)
-
The Utilisation of Microbial Poly-Hydroxy Alkanoates (PHA) in Food IndustryAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., Sahin O. I., YILMAZ ERSAN L.RESEARCH JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, cilt.5, sa.3, ss.76-79, 2010 (SCI-Expanded)
-
Inductively Coupled Plasma Optical-Emission Spectroscopy Determination of Major and Minor Elements in VinegarAKPINAR BAYİZİT A., Turan M. A., YILMAZ ERSAN L., Taban N.NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA, cilt.38, sa.3, ss.64-68, 2010 (SCI-Expanded)
-
Viability of Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-12 in Rice PuddingÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., Sahin O. I., AYDINOL SÖNMEZ P.MLJEKARSTVO, cilt.60, sa.2, ss.135-144, 2010 (SCI-Expanded)
-
Impact of Processing Methods on Nutritive Value and Fatty Acid Profile of Hen EggsAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., GÜRBÜZ O.PAKISTAN VETERINARY JOURNAL, cilt.30, sa.4, ss.219-222, 2010 (SCI-Expanded)
-
Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on wheyAkpinar-Bayizit A., Yilmaz-Ersan L., Ozcan T.JOURNAL OF DAIRY SCIENCE, cilt.93, ss.608, 2010 (SCI-Expanded)
-
DETERMINATION OF BOZA'S ORGANIC ACID COMPOSITION AS IT IS AFFECTED BY RAW MATERIAL AND FERMENTATIONAKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES, cilt.13, sa.3, ss.648-656, 2010 (SCI-Expanded)
-
Membrane processes in production of functional whey componentsAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.MLJEKARSTVO, cilt.59, sa.4, ss.282-288, 2009 (SCI-Expanded)
-
Milk-based traditional Turkish dessertsAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.MLJEKARSTVO, cilt.59, sa.4, ss.349-355, 2009 (SCI-Expanded)
-
The Use of beta-Glucosidase Enzyme in Black Table Olives FermentationTuna S., AKPINAR BAYİZİT A.NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA, cilt.37, sa.2, ss.182-189, 2009 (SCI-Expanded)
-
Mineral and trace element contents of the edible me-at of frozen shellfishYilsay T., Bayizit A., Turan M. A., Yucel A.INDIAN VETERINARY JOURNAL, cilt.83, sa.12, ss.1298-1299, 2006 (SCI-Expanded)
-
The sensory characteristics of berry-flavoured kefirYilmaz L., Yilsay T., Bayizit A.CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES, cilt.24, sa.1, ss.26-32, 2006 (SCI-Expanded)
-
The effect of using a whey protein fat replacer on textural and sensory characteristics of low-fat vanilla ice creamYilsay T., Yilmaz L., Bayizit A.EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.222, ss.171-175, 2006 (SCI-Expanded)
-
Use of ICT as a critical marketing success factor in Turkish agri-food SMEsCetin B., Akpinar A., Ozsayin D.OUTLOOK ON AGRICULTURE, cilt.33, sa.3, ss.215-218, 2004 (SCI-Expanded)
-
The use of information and communication technologies as a critical success factor for marketing in Turkish Agri-food companiesCetin B., Akpinar A., Ozsayin D.FOOD REVIEWS INTERNATIONAL, cilt.20, sa.3, ss.221-228, 2004 (SCI-Expanded)
-
The biosynthesis of oxylipins of linoleic and arachidonic acids by the sewage fungus Leptomitus lacteus, including the identification of 8R-hydroxy-9Z,12Z-octadecadienoic acidFox S., Akpinar A., Prabhune A., Friend J., Ratledge C.LIPIDS, cilt.35, sa.1, ss.23-30, 2000 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
-
Fermente sucuk üretiminde kekik ve reyhan uçucu yağları kullanılarak olgunlaştırma ve raf ömrüne etkisinin araştırılmasıÇetin K., Akpınar Bayizit A., Bekar E., Çelik M. A., Özoğlu Ö., Çırak N.Gıda ve Yem Bilimi ve Teknolojisi Dergisi, cilt.0, sa.27, ss.47-60, 2022 (Hakemli Dergi)
-
Fonksiyonel nitelikteki yenilebilir bazı çiçeklerin yağ asidi profilinin gaz kromatografi-alev iyonizasyon dedektörü (GC-FID) ile belirlenmesiBEKAR E., AKPINAR BAYİZİT A., ÇETİN K., ÜNAL T. T., YOLCI ÖMEROĞLU P.Gıda ve Yem Blm - Teknolojs Dergs / Journal of Food and Feed Scence - Technology, cilt.26, sa.2, ss.49-59, 2021 (Hakemli Dergi)
-
The Evaluation of the Textural and Sensorial Properties of Chocolate Dairy DessertYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., CHEIMA M., ESRA T., SALİHA K., ÖZDEMİR T.Journal of Animal Husbandry and Dairy Science, cilt.3, sa.1, ss.9-13, 2019 (Hakemli Dergi)
-
Quantitation of benzoic and sorbic acid levels from green olives by high-performance liquid chromatographyAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BARLAK N., HOCA G.MOJ Food Process Technology, cilt.7, sa.1, ss.4-9, 2019 (Hakemli Dergi)
-
The Shelf Life Characteristics of Plain and Fruit Flavored Kefir: Microbiological and Techno-Functional PropertiesÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., KARAMAN S., TOPCUOGLU E., OZDEMIR T., MANSRI C.Journal of Animal Husbandry and Dairy Science, cilt.2, sa.4, ss.9-18, 2018 (Hakemli Dergi)
-
Gamların prebiyotik ÖzellikleriKANDİL M., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.Gıda ve yem Bilimi –Teknolojisi, cilt.18, sa.2, ss.18-26, 2017 (Hakemli Dergi)
-
Effects of High-Pressure Technology on the Functional Properties of Milk and Fermented Milk ProductsÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., AYDINOL P.Journal of Life Sciences, cilt.11, sa.3, ss.125-132, 2017 (Hakemli Dergi)
-
Consumers’ Behavior towards Table OlivesAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E., VURAL H.ETP International Journal of Food Engineering, cilt.3, ss.83-88, 2017 (Hakemli Dergi)
-
Bifidojenik Faktör Olarak Laktoz Türevlerinin ÖnemiYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.30, sa.2, ss.79-90, 2016 (Hakemli Dergi)
-
The Use of Prebiotics of Plant Origin in Functional Milk ProductsÖZCAN Ö., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI B.Food Science and Technology, cilt.4, sa.2, ss.15-22, 2016 (Hakemli Dergi)
-
Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclinaAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BAŞOĞLU F.International Journal of Chemical Engineering and Applications, cilt.7, sa.1, ss.56-61, 2016 (Hakemli Dergi)
-
Evaluation of Fatty Acid Profile of Trabzon ButterÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K., DELİKANLI B.International Journal of Chemical Engineering and Applications, cilt.7, sa.3, ss.190-194, 2016 (Hakemli Dergi)
-
A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production by Saprolegnia diclinaAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BAŞOĞLU F.International Journal of Chemical Engineering and Applications, cilt.7, sa.1, ss.56-61, 2016 (Hakemli Dergi)
-
Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-l-Picrylhydrazyl (DPPH) MethodAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., YILDIZ E.International Journal of Chemical Engineering and Applications, cilt.7, sa.1, ss.71-74, 2016 (Hakemli Dergi)
-
The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat MilkYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN S.International Journal of Chemical Engineering and Applications, cilt.7, sa.1, ss.22-26, 2016 (Hakemli Dergi)
-
Using Beeswax Coatings for Prolongation Shelf Life of CheeseGÜLDAŞ M., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.Uludağ Arıcılık Dergisi, cilt.15, sa.1, ss.22-32, 2015 (Scopus)
-
Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak DeğerlendirilmesiOKUMUŞ G., YILDIZ E., AKPINAR BAYİZİT A.B.U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 2015 (Hakemli Dergi)
-
Fungal Lipids The Biochemistry of Lipid AccumulationAKPINAR BAYİZİT A.AKPINAR-BAYIZIT, A. 2014. Fungal Lipids: The Biochemistry of Lipid Accumulation. International Journal of Chemical Engineering and Applications, 5 (5): 409-414, cilt.5, sa.5, ss.409-414, 2014 (Hakemli Dergi)
-
Phenolics in Human HealthÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., BERRAK D.International Journal of Chemical Engineering and Applications, cilt.5, sa.5, ss.393-396, 2014 (Hakemli Dergi)
-
Yöresel bir kebap: İskender döner kebapYILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.Gıda Mühendisliği Dergisi, cilt.13, sa.30, ss.108-110, 2010 (Hakemli Dergi)
-
Sofralık Zeytin Üretim Sistemlerinde Gıda Güvenliği Sisteminin UygulanmasıOYA IRMAK Ş., AYTÜL A., AKPINAR BAYİZİT A., EBRU B. M.U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.24, sa.1, ss.11-24, 2010 (Hakemli Dergi)
-
Süt protein bazlı biyoaktif peptitlerin fonksiyonel özellikleriYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.Hasad Gıda, cilt.23, sa.272, ss.34-37, 2008 (Hakemli Dergi)
-
Using E-Commerce As An Information Technique In Agri-Food IndustryÇetin B., Parseker Z., Akpınar Bayızıt A., Turhan Ş.AgEcon Search, Research in Agricultural Applied Economics, sa.66, ss.553-562, 2008 (Scopus)
-
Süt Proteinlerinin Yenilebilir Film ve Kaplamalarda KullanılmasıYILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, cilt.2, sa.1, ss.59-64, 2007 (Hakemli Dergi)
-
Peynir altı suyundan mikrobiyel yağ üretimiAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.Akademik Gıda, cilt.2, sa.10, ss.15-17, 2004 (Hakemli Dergi)
-
Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisiYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi, cilt.3, sa.4, ss.34-38, 2004 (Hakemli Dergi)
-
Donmuş karideslerin bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleriAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YÜCEL A.SU URUNLERI DERGISI, cilt.20, ss.303-312, 2003 (Hakemli Dergi)
-
Nisin’in özellikleri ve gıdalarda kullanımıÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.Dünya Gıda, cilt.8, sa.4, ss.64-67, 2003 (Hakemli Dergi)
-
Bazı soğuk mezelerin hijyenik kalitelerinin belirlenmesiAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi, cilt.2, sa.4, ss.35-42, 2003 (Hakemli Dergi)
-
Donmuş midyelerin bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleriAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YÜCEL A.SU URUNLERI DERGISI, cilt.20, ss.217-225, 2003 (Hakemli Dergi)
-
Bursa ilinde tüketilen kaymakların mikrobiyolojik özellikleri ve bazı patojen mikroorganizmaların aranmasıÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.U.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.16, ss.77-86, 2002 (Hakemli Dergi)
-
Alglerden elde edilen ve gıda sanayiinde kullanılan stabilize edici maddeler ve fonksiyonlarıÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L.Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, cilt.18, sa.1, ss.233-240, 2001 (Hakemli Dergi)
-
Alglerin nutrasötik özellikleriAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, cilt.18, sa.1, ss.262-272, 2001 (Hakemli Dergi)
-
Su ürünlerinin neden olduğu besin alerjileriÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.Dünya Gıda, cilt.3, ss.36-39, 1999 (Hakemli Dergi)
-
Gıda sanayiinde laktitol’ün kullanımıÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.Gıda Mühendisliği Dergisi, cilt.3, sa.6, ss.11-14, 1998 (Hakemli Dergi)
-
Ksilitol: fiziksel, kimyasal ve fonksiyonel özellikleriÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.Dünya Gıda, cilt.8, ss.48-50, 1998 (Hakemli Dergi)
-
Microbial Load of a Production Line for Apple Juice ConcentrateŞAHİN İ., BAŞOĞLU F., ÇOPUR Ö. U., KORUKLUOĞLU M., UYLAŞER V., AKPINAR BAYİZİT A.Adv. Food Sci. (CMTL), cilt.20, sa.5, ss.137-143, 1998 (Hakemli Dergi)
-
A Research on the Effects of Fermentation Type and Additives on Quality and Preservation and Development of Adequate Technique in Brined Vine Leaves ProductionBAŞOĞLU F., ŞAHİN İ., KORUKLUOĞLU M., UYLAŞER V., AKPINAR BAYİZİT A.TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY, 1996 (Scopus)
-
Salamura Yaprak Üretiminde Fermentasyon Şekli ve Katkı Maddelerinin Kalite ve Dayanıklılığa Etkisinin Araştırılması ve Uygun Tekniğin GeliştirilmesiBAŞOĞLU F., ŞAHİN İ., KORUKLUOĞLU M., UYLAŞER V., AKPINAR BAYİZİT A.Turkish Journal of Agriculture and Forestry, cilt.20, ss.535-545, 1996 (Scopus)
Kitap & Kitap Bölümleri
-
Gıda Sanayinde Kombucha Biyoselülozunun Değerlendirme OlanaklarıTAMER C. E., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZKAN KARABACAK A., DURGUT S., TUNÇKAL C., BAYRAMOĞLU G., YOLCI ÖMEROĞLU P., KAMİLOĞLU BEŞTEPE S., ÇOPUR Ö. U.Gıda Mühendisliği Alanında Yeni Yaklaşımlar, Gül, H., Hayıt, F., Editör, İksad publishing house, ss.67-125, 2022
-
Probiyotik Kültürlerin MuhafazasıÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.Probiyotik Yüz Yılı, M. Akçelik, P. Şanlıbaba, N. Akçelik, B.U. Tezel, Editör, Gazi Kitap Evi, Ankara, ss.247-293, 2020
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
-
Fermantasyon İşleminin Pestisitler Üzerine Etkisi ve Proses FaktörleriÇALIŞKAN Ş., ŞAHİN DİLMENLER P., AKPINAR BAYİZİT A., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÇOPUR Ö. U.Pestisit kalıntıları ve Riskleri Çalıştayı, Türkiye, 15 - 16 Haziran 2022
-
Bazı yenilebilir mantar türlerinin probiyotik bakterilerin gelişmesi üzerine etkisinin AraştırılmasıÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN Ö., DELİKANLI KIYAK B., OMAK G.VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Bursa, Türkiye, 15 - 16 Mart 2016
-
Organik Zeytinyağı ve ÖnemiYILDIZ E., OKUMUŞ G., AKPINAR BAYİZİT A.Doğu Karadeniz 2. Organik Tarım Kongresi, Rize, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2015
-
Consumer Preferences and Perception: An Analysis on Table OlivesAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., Delikanlı B., YILDIZ E.3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015
-
consumer preferences and perception an analysis on table olivesAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., YILDIZ E., VURAL H.the 3rd international symposium on traditional foods from adriatic to caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, cilt.1, ss.537
-
Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclinaAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BAŞOĞLU F.4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
-
The Antioxidative Capacity of Kefir Produced from Goat MilkYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN S.4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015, Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
-
A Research on Whey as a Renewable Substrate for Single Cell Oil Production By Saprolegnia diclinaAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., BAŞOĞLU F.4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
-
Evaluation of Antioxidant Activity of Pomegranate Molasses by 2,2-Diphenyl-lPicrylhydrazyl (DPPH) MethodAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., YILDIZ E.4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), İspanya, 15 - 16 Haziran 2015
-
Beslenme genomiği ve nutrigenetikÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
-
Survival of Lactobacillus spp. in Fruit Based Fermented Dairy BeveragesÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B., BARAT A.4th International Conference on Chemical and Process Engineering (ICCPE 2015), Madrid, İspanya, 15 Haziran - 16 Mayıs 2015
-
Plant prebiotics for the development of fermented dairy productsÖZCAN Ö., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015
-
OZCAN O T OZCAN L YILMAZ ERSAN A AKPINAR BAYIZIT 2015 Plant Prebiotics for the Development of Fermented Dairy ProductsÖZCAN Ö., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.International Conference on Engineering and Natural Science, Skopje, Makedonya, 15 - 19 Mayıs 2015
-
Probiyotik bakterilerin antioksidan etki mekanizmalarıYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., OMAK G.İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
-
Nar (Punica granatum L.) Yan Ürünlerinin Antioksidan Özelliklerinin DeğerlendirilmesiOKUMUŞ G., YILDIZ E., AKPINAR BAYİZİT A.2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
-
Lactarius Türü Mantarların Besinsel ve Antioksidan ÖzellikleriYILDIZ E., MACAR ÖZBEY M., Tokat S., AKPINAR BAYİZİT A.İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
-
Bebek Sütü Üretiminde Yeni Fikirler: Algal Protein, Algal Yağ ve Diğer Fonksiyonel Bileşenler İlaveleriŞAHİN CEBECİ O. I., AKPINAR BAYİZİT A., YILDIZ E.Uludağ Üniversitesi IV. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri, Türkiye, 11 - 13 Kasım 2014
-
Phenolics in Human HealthÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B.International Conference on Chemical and Food Engineering-ICCFE, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 4 - 05 Nisan 2014, cilt.5, ss.393-396
-
Edible Flowers of Turkey: Innovative NutraceuticalsÖZCAN T., YILDIZ E., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A.3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2014
-
Therapeutic potential of mushroom polysaccharidesÖZCAN T., ÖZCAN Ö., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B.3rd International Food Congress, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014
-
Antioxidative and Phenolic Content of Commercial Apple Cider Vinegars in TurkeyYILDIZ E., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN CEBECİ O. I., ÇİRKİN S.25th International Scientific Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014
-
Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin BelirlenmesiÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.”, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
-
Sofralık Zeytin Ve Zeytinyağı Tüketici Alışkanlıkları: Bursa İli ÖrneğiAKPINAR BAYİZİT A., VURAL H., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B.4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014
-
Bursa ilinde geleneksel peynirlerin tüketim eğilimlerinin belirlenmesiÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664
-
Bursa İlinde Geleneksel Peynirlerin Tüketim Eğilimlerinin BelirlenmesiÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI B., AKPINAR BAYİZİT A., VURAL H.4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Sözlü-Poster Bildiriler KitabI, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.664
-
Fermented Cream Production with Probiotic StrainsYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.154
-
Survival of selected probiotic bacteria in set-type yogurt supplemented with chestnut flourÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga-Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013
-
Determination of fatty acids from Spirulina platensis under different extraction methodsSahin O. I., AKPINAR BAYİZİT A., Canan B.European Biotechnology Congress, Bratislava, Slovakya, 16 - 18 Mayıs 2013, cilt.24
-
Süt ve ürünlerinin doğal antioksidan bileşenleri ve etki mekanizmalarıYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, cilt.142
-
Yenilenebilir karbon kaynağı olarak peynir altı suyundan Mortierella isabellina CBS 224.35 ile mikrobiyel yağ üretimiAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.143
-
Dondurmada overrun ve köpük stabilizasyonuÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., DELİKANLI KIYAK B.Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
-
Mikrobiyel polihidroksialkanoat (PHA) üretimiAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ŞAHİN CEBECİ O. I.Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.490
-
Laktoz ve türevlerinin prebiyotik özellikleriYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.488
-
Arbutus unedo L. Meyvesinin Bileşimi ve Fonksiyonel ÖzellikleriAKPINAR BAYİZİT A., YILDIZ E., ERDÖNMEZ E.Türkiye 11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012
-
Bazı sebzelerin hijyenik kalitesi üzerine kurutma işleminin etkisiAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ÖZGÜR M.Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.487
-
Thymus serpyllum’un uçucu yağları ve fonksiyonel özellikleriDELİKANLI KIYAK B., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012
-
Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesiÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K.III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 11 Mayıs 2012, ss.189-191
-
The effect of prebiotics on the bioavailability of mineral elements in infant formulasYILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Şubat 2012, cilt.89
-
Lactose and Its derivatives in infant formulasYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.International Symposium of Probiotics Prebiotics in Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 24 Şubat 2012 - 26 Şubat 2016, cilt.90
-
Effect of herbs and spices on chemical and organoleptic Properties of black table olivesAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.IV Conference Table Olives Conference, Cordoba, Arjantin, 16 - 17 Şubat 2012, ss.132
-
Bioavailability of food polyphenolsÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E.International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011
-
Bioavailability of Food PolyphenolAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., DELİKANLI KIYAK B., YILDIZ E.International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
-
The Use of Microorganisms for Vanilin Flavour ProductionAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., YILDIZ E., DELİKANLI KIYAK B.International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
-
Functional Properties and Anti-microbial Activity of Some Macrofungal ExtractsAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., YILDIZ E., DELİKANLI KIYAK B.International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26 - 29 Mayıs 2011
-
Trabzon tereyağının yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÇETİN K.III. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2012 - 11 Mayıs 2011, ss.189-191
-
Production of single cell oil during growth of Aspergillus species on wheyAKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T.Joint Annual Meeting of ADSA ASAS, Denver, Amerika Birleşik Devletleri, 11 - 15 Temmuz 2010, cilt.93, ss.608
-
İzmit pişmaniyesi’nin mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerİYILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., ŞAHİN O. I., AYDINOL P.II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.337-340
-
Höşmerim tatlısı üretimi ve özellikleriÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., AYDINOL P.II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.100-103
-
Türk kahvesi’nin tarihçesi ve özellikleriAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ŞAHİN CEBECİ O. I.II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.599-603
-
Yöresel Bir Kebap: İskenderYILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T.II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.547-549
-
Mustafakemalpasa cheese-based dessert: A traditional Turkish tasteAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.145
-
Sütlaç’da Lactobacillus acidophilus LA–5 ve Bifidobacterium bifidum BB–12’nin Aktivitesi ve GelişimiÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN CEBECİ O. I., AYDINOL P.Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2009, ss.50
-
The occurence of PAH (polycyclic aromatic hydrocarbons) in smoked cheesesÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A., ŞAHİN CEBECİ O. I., YILMAZ ERSAN L.IV. Ulusal Biyomühendislik Kongresi, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Ekim 2008, ss.149-150
-
Zeytinyağında trans-yağ asidi oluşumu üzerine carvacrol ve thymol’ ün etkisinin incelenmesiÇETİN K., AKPINAR BAYİZİT A., GÜRBÜZ O., ÖZCAN T.Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.639
-
The Aspects of Electronic Commerce on Turkish Food IndustryTURHAN Ş., akpınar bayızıt A., parseker z., Çetin B.Tradition and Innovation Congress, Gödöllö, Macaristan, 3 - 05 Aralık 2007
-
The organic acid profile of boza: a fermented beverageAKPINAR BAYİZİT A., YILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., GÜLDAŞ M.5th International Congress on Food Technology, Atina, Yunanistan, 9 - 11 Mart 2007
-
Comparison of the cholesterol content and nutritional value of chicken eggs processed by different methodsAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., GÜRBÜZ O., YÜCEL A.1st International Functional and Nutraceutical Foods Symposium, Antalya, Türkiye, 27 - 29 Nisan 2004
-
Aromalı kefir üretimiYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.Ulusal Kivi Ve Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Ordu, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2003, ss.485-490
-
Developments in membrane seperation techniques used in production of whey protein concentrateAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., KURDAL E.Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2003, ss.217-221
-
Propolis’in kimyasal bileşimi, biyolojik özellikleri ve insan sağlığı üzerine etkisiYILMAZ ERSAN L., ÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.2. Marmara Arıcılık Kongresi, Yalova, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2003
-
A Study on the use of yoghurt, Whey, Lactic Acid and Starter Culture on Carrot FermentationAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L.2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002
-
The suitability of some vegetables for dryingAKPINAR BAYİZİT A., ÖZCAN T., YILMAZ ERSAN L., ÖZGÜR M.2nd International Conference on Horticultural Science, Kafr El-Sheikh, Mısır, 10 - 12 Eylül 2002
-
Vişne meyvesi, aroması ve likörü ile meyveli yoğurt üretimiÖZCAN T., AKPINAR BAYİZİT A.I. Sert Çekirdekli Meyveler Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 25 Eylül - 28 Ağustos 2001, ss.329-342
-
Süt ve ürünlerinde bulunan laktik asit bakterilerinin oluşturduğu bakteriosinlerAkpınar Bayizit A., Özcan T.VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu “Süt ve Ürünleri Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri”, Tekirdağ, Türkiye, 22 - 23 Mayıs 2000, ss.315-319
Desteklenen Projeler
- ÇETİN K., AKPINAR BAYİZİT A., ÇELENK S., DAŞKIN R., YOLCI ÖMEROĞLU P., ÇIRAK N., BEKAR E., ÜNAL T. T., SEVEN ERDEMİR Ü., ÇOPUR Ö. U., et al., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Bursa İli Uludağ'ın Farklı Bölgelerinden Alınan Arı Polenlerinin Kemometrik Karakterizasyonu, 2020 - Devam Ediyor
- Akpınar Bayizit A., Özcan T., Cebeci O. I., Yılmaz Ersan L., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Bazı Mikroalglerden Üretilen Biyokütle Ve Fonksiyonel Bileşenlerin Biyoyararlılıklarının İncelenmesi, 2015 - 2023
- Akpınar Bayizit A., Bekar E., Çetin K., Yolcı Ömeroğlu P., Çopur Ö. U., Çırak N., Seven Erdemir Ü., Ünal T. T., Çelik M. A., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Bursa Bölgesine Ait Arı Polenlerinden Elde Edilen Fenolik Bileşenlerin Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyon İle Biyoerişilebilirliklerinin Artırılması, 2020 - 2022
- Akpınar Bayizit A., Çopur Ö. U., Yolcı Ömeroğlu P., Seven Erdemir Ü., Çetin K., Çırak N., Bekar E., Ünal T. T., Kalkınma Ajansı, Gıdaların Duyusal Analizlerinde Teknik Yeterlilik, Validasyon ve Yeni Yaklaşımlar Eğitimi, 2020 - 2021
- Akpınar Bayizit A., Cebeci O. I., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Alternatif Gıda Katkı Maddesi: Mikroenkapsüle Alg Yağı, 2019 - 2021
- Yılmaz Ersan L., Özcan T., Akpınar Bayizit A., TÜBİTAK Projesi, Fermente Süt Ürünleri Üretiminde Kestane Sütü Kullanim Olanaklarinin Araştirilmasi, 2018 - 2021
- Akpınar Bayizit A., Turan M. A., Özgür M., Çelik H., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Sarımsak Bitkisinde Selenyum ve Elementel Kükürt Uygulamalarının Mineral Madde ve Anti-Oksidan İçeriği Üzerine Etkisi, 2016 - 2021
- Çopur Ö. U., Gürbüz O., Özcan T., Tamer C. E., Akpınar Bayizit A., İncedayı B., Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje, Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Merkezi Altyapısının Oluşturulması, 2011 - 2021
- AKPINAR BAYİZİT A., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Fonksiyonel Nitelikteki Yenilebilir Bazı Çiçeklerin Yağ Asidi Profilinin Gaz Kromatografi-Alev İyonizasyon Dedektörü (GC-FID) ile Belirlenmesi, 2020 - 2020
- Akpınar Bayizit A., Yılmaz Ersan L., Özcan T., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Potansiyel Prebiyotik Kaynağı Olarak Bademin Kullanılması, 2019 - 2020
- Başar H., Kuşçu H., Akpınar Bayizit A., Gürel S., Cebeci O. I., TÜBİTAK Projesi, Zeytin Budama Atıkları ve Tavuk Dışkısından Üretilen Kompostun Gemlik Çeşidi ZeytinAğaçlarının Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisinin Farklı Sulama Programları AltındaBelirlenmesi, 2017 - 2020
- Özcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Delikanlı Kıyak B., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Yenilebilir Mantarın Probiyotik Bakterilerin Gelişimi Üzerine Etkisi ve Fermente Süt Ürünlerinde Kullanımı, 2015 - 2019
- Özcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Bifidobacterium lactis’ in in vitro Koşullarda Gelişimi Üzerine Bazı Potansiyel Prebiyotik Bileşenlerin Etkisi, 2017 - 2018
- Yılmaz Ersan L., Özcan T., Akpınar Bayizit A., Şahin S., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Kefirin Antioksidan Özelliği Üzerine Farklı Hayvan Sütlerinin Etkisi, 2015 - 2018
- Akpınar Bayizit A., Özcan T., Yılmaz Ersan L., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Bursa İlinde Tüketime Sunulan Yeşil ve Siyah Zeytinlerde Sorbik Asit ve Benzoik Asit Miktarlarının İncelenmesi , 2016 - 2017
- Özcan T., Yılmaz Ersan L., Akpınar Bayizit A., Barat A., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Meyveli Probiyotik Süt İçeceğinde Probiyotik Bakterilerin Canlılığının Belirlenmesi U Ü Bilimsel Araştırma Projeleri , 2014 - 2015
- AKPINAR BAYİZİT A., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Arbutus unedo L. Meyvesinin Bileşimi Ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi, 2012 - 2015
- Akpınar Bayizit A., Yılmaz Ersan L., Özcan T., Güldaş M., TÜBİTAK Projesi, Boza Fermentasyonu ve Depolanması Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi, 2006 - 2007
- Akpınar Bayizit A., Özcan T., Yılmaz Ersan L., TÜBİTAK Projesi, Peynir Altı Suyundan Küflerle Mikrobiyel Yağ Üretimi, 2002 - 2006
- Yücel A., Özcan T., Akpınar Bayizit A., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Bursa da Tüketime Sunulan Donmuş Kabuklu Su Ürünlerinin Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Niteliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma, 1999 - 2001
Metrikler